Programma Strandwalfestival Rijswijk 2022

Uit
Het programma van het Strandwalfestival 2022 in Rijswijk telt meer dan 140 activiteiten.
Het programma van het Strandwalfestival 2022 in Rijswijk telt meer dan 140 activiteiten. (Foto: Lauren Marijnissen)

Het Strandwalfestival 2022 in Rijswijk belooft weer een mooie editie te worden. Voor het eerst sinds 2019 kan helemaal worden uitgepakt, en dat doet Rijswijk dan ook. Er staan meer dan 140 acts op het programma. Hieronder een greep uit het aanbod.

Kinderen kunnen knutselen, meelopen in een lampionnenoptocht, springen op het (bijna) grootste springkussen ter wereld of gewoon meedansen tijdens de optredens. Volwassenen genieten van goede muziek, dansacts, struinen langs kraampjes op de Strandwalmarkt, en kunnen zich zondagochtend sportief uitleven. 

Vrijdag

Op vrijdagavond 9 september is het Strandwalfestival voor jongeren tot 18 jaar met 100% Fresh. Ook volwassenen zijn welkom. Alle optredens vinden dan plaats op het hoofdpodium Plus Jongenotter in het Rijswijkse Bos (ingang via Van Vredenburchweg). De toegang is helemaal gratis. Deze avond is alcoholvrij. Goed om te weten: er geldt gedurende het hele Strandwalfestival een pin-only beleid.


De volgende artiesten treden vrijdagavond op:

20:00 – 21:00 DJ Daim
Damian van Es (27 jaar) groeide op in Rijswijk. Hij is al actief als DJ sinds zijn elfde en heeft, na te zijn begonnen met het draaien op schoolfeesten, inmiddels honderden optredens gegeven, waaronder in Het Paard.
21:00 – 21:30 Nobu met DJ
Ook Nobu begon op zijn elfde met het maken van muziek. Inmiddels heeft de rapper, zanger en producer zich ontpopt tot een eigenzinnige artiest met een sound die zich het best laat omschrijven als bitterzoete emorap naar Amerikaans voorbeeld.
21:30 – 22:00 Kevin
Kevin was in 2021 de meest gestreamde artiest van Nederland. Hij is bekend van zijn hits ‘Als ik je niet zie’ en ‘Ik kom je halen’.

22:00 – 23:00 Johnny 500
DJ Johnny 500 brengt iedereen aan het dansen. Hij staat bekend om zijn moderne eclectische sounds in een eigen stijl met heel veel gevoel voor party en entertainment. Lekker feesten gegarandeerd!
23:00 – 23:30 Bilal Wahib
Bilal Wahib is niet alleen bekend van de series SpangaS en Mocro Maffia, maar ook van Top 40-hits als ‘501’, ‘Paranoia’ en ‘Solo’.
23:30 – 00:30 Freddy Moreira
Freddy Moreira geeft explosieve live shows die zich onderscheiden door hun Electic House, Carribbean en Urband Sound. Ook internationaal heeft deze rasentertainer veel succes. Een mooie act om de avond mee af te sluiten.

René Watzema, bekend van RUMAG, presenteert de avond.

Zaterdag overdag

Zaterdag 10 september is een dag voor de hele familie. Er zijn speciale shows voor kinderen, kinderen kunnen daarnaast een lampion knutselen en om 19.30 uur meelopen in de lampionnenoptocht. 

Bonifatiuskerk

De Bonifatiuskerk is open (ook in het kader van Open Monumentendag 2022) van 12.00 tot 17.00. De koren New Pop-Art, Concertkoor Rijswijk, Leeuwenkoor, Inspirited en Chervoni Korali (bijna allemaal Rijswijks!) treden op.

Cultuurpodium

Op het Cultuurpodium in het Teddy Scholtenpark zijn optredens van Trias-talenten, het Rijswijks Jeugdtheater en meer. Zang, flamencodans, saxofoon, piano, pop, Bollywood dans: alles komt voorbij tussen 12:00 en 17:00 uur.

Ton’s on Tour-podium

In het Von Fisennepark (de groenstrook naast het bos) staat Ton’s on Tour-podium. Dit podium staat helemaal in het teken van rock! Met van 12.00 tot 18:30 uur optredens van 7 pop-/rockbands, waaronder een tribuut aan de Rolling Stones en Harvest Road.


Hoofdpodium

Op het hoofdpodium bij monument De Naald vinden er de hele middag leuke optredens plaats, zoals kindertheater van De Jonge Avonturiers, ruige gitaren en harde drums van de jonge band Under Disaster (winnaar van de Battle of the Bands Voorburg), en ‘oma’s’ die hiphop dansen (Granny HipHop Crew).

Huis van de stad Rijswijk

Ook het Huis van de stad Rijswijk opent haar deuren op zaterdag, van 12.00 tot 17.00. Er zijn optredens van Trias, er is een gedichtenvertelling en er zijn tal van interactieve activiteiten te doen. Lukt het jou om het ambtelijk vakjargon te matchen? Dan kun je prijzen winnen!

Lampionnen

Vanaf 12:00 uur kunnen kinderen een mooie lampion knutselen in het paviljoen op het parkeerterrein van het Teddy Scholtenpark. Om 19:30 uur start de optocht vanaf dit paviljoen naar monument De Naald. De prachtige Lampionnenoptocht staat bekend als een van de hoogtepunten van het Strandwalfestival.

Strandwalmarkt

Wat je zeker niet mag missen is de Strandwalmarkt. Van 12.00 tot 17:00 etaleert zich hier het Rijswijkse verenigings- en bedrijfsleven. Het doel is om informatie te delen en om bijvoorbeeld vrijwilligers, deelnemers, leden etc. te werven. Het is geen verkoopmarkt van artikelen. De markt is opgedeeld in twee delen: het Teddy Scholtenpark (het grasgedeelte tussen de Rijswijkse Schouwburg en het nieuwe Huis van de stad) en de Van Vredenburchweg. 

Zaterdagavond

Tijdens Strandwal Live op zaterdag 10 september spelen verschillende lokale en nationale artiesten van 18:45 tot 00:30 uur het spreekwoordelijke dak eraf. Met als toppers Og3ne en Kenny B. De line-up is als volgt:

18:45-19:45: Jewelste
Een van de beste allround coverbands.
19:45-20:00: DJ Bronx
DJ Bronx is met zijn pakkende tunes een vaste gast van het Strandwalfestival.
20:00-20:30: Captain Midnight Band (intermezzo Lampionnenoptocht)
Gezellige partycoverband/pianoshow die draait om sfeer, gezelligheid en interactie met het publiek.
20:30-21:00: Og3ne
Deze Nederlandse meidengroep, bestaande uit de drie zussen Lisa, Amy en Shelly Vol, behoeft eigenlijk geen introductie. In 2014 wonnen ze het vijfde seizoen van The Voice of Holland. In 2017 vertegenwoordigden ze Nederland op het Eurovisiesongfestival. In 2019 wonnen ze de televisieshow Dance Dance Dance.
21:00-21:15: DJ Bronx
21:15-21:45: Kenny B
Sinds ‘Praat Nederlands met me’ weet iedereen wie Kenny B is.
21:45-22:00: Captain Midnight Band
22:00-22:30: Quido van de Graaf
Ook Quido van de Graaf brak door bij The Voice of Holland. Hij heeft de liefde voor muziek van zijn opa geërfd. Zijn grootste hits zijn ‘Vrienden blijven doen we altijd’, ‘Hier bij jou’, ‘Waarom nou niet’ en ‘Alleen voor mij’.
22:30-22:40: Captain Midnight Band
22:40-23:10: Shirma Rouse ft. Captain Midnight Band
Shirma Rouse komt van Curaçao, maar woont en werkt in Nederland. Ze was achtergrondzangeres van onder andere Izaline Calister en Anouk. In 2013 werd ze tijdens het Eurovisiesongfestival uitgeroepen tot beste achtergrondzangeres.
23:10-23:30: Captain Midnight Band Finale
23:30-00:30: Diaz & Bruno
Begonnen als goede vrienden en muziekliefhebbers, sloegen ze de handen ineen en creëerden het dynamische duo “Diaz & Bruno”. Met Diaz achter de draaitafels en Bruno als ceremoniemeester weten ze hoe ze moeten entertainen.


Zondag

De festivalzondag wordt lekker sportief begonnen met veel beweging tijdens het sportprogramma Fris & Fruitig. Er zijn maar liefst 11 sportieve activiteiten. Leef je uit tijdens een groepsles Bodycombat, doe mee met Yoga of ga soepeltjes los met Salsation. Er zijn liefst 11 verschillende sportieve bezigheden waaraan je gratis kunt deelnemen. De groepslessen vinden plaats bij de Naald voor het PLUS Jongenotter Hoofdpodium en in het Rijswijkse Bos. Daarnaast staat er een aantal e-sport consoles waar je vrij kunt spelen. Wil je verzekerd zijn van een plekje bij jouw favoriete activiteit? Meld je aan via de website: www.strandwalfestival.nl.

Na het sportprogramma vindt in de middag de Familiedag plaats, met onder meer een springkussen, dat tot voor kort het grootste springkussen ter wereld was. En voor een drankje en een hapje is het ter afsluiting van het Strandwalfestival met jazz-achtige muziek goed toeven tussen 12.00 en 18.00 uur bij Paviljoen Te Werve aan de Huys de Wervelaan. 

Zie voor het hele programma en meer informatie www.strandwalfestival.nl.

Foto’s: Lauren Marijnissen, Tino van Dam, Christopher A. Dominic.

[Update 10 september: het grootste springkussen ter wereld stond per ongeluk bij zaterdag, maar dit is op zondag 11 september.]