Tollens Ensemble geeft 16 oktober zondagmiddagconcert in Oude Kerk Rijswijk

Uit
Het Tollens Ensemble bestaat uit zo’n 24 gevorderde amateurmusici.
Het Tollens Ensemble bestaat uit zo’n 24 gevorderde amateurmusici. (Foto: Tollens Ensemble)

Het Rijswijkse strijkorkest Tollens Ensemble verheugt zich erop om op zondagmiddag 16 oktober om 15.00 uur weer een concert te geven in de mooie Oude Kerk, Herenstraat 62, Rijswijk. Het orkest staat onder leiding van Marten Sijbrandij.

Ook nu biedt het ensemble weer een podium voor jong talent. Deze keer is dat de jonge harpiste Inge Louisa van Grinsven. 

Programma

Het gevarieerde programma staat ditmaal in het teken van het thema ‘dansen’:

- Ottorino Resphigi – Antiche Danze ed Arie per Liuto
- Claude Debussy – Dansen voor Harp en Strijkorkest
- Bela Bartók – Tiz Darab a “Gyermekeknek”
- Max Bruch - Serenade
- Inge Louisa – The Fairy Ring

Toegangskaarten kosten €17.50, €10,- voor studenten, kinderen t/m 15 jaar €5,-. De kaarten kunnen online worden aangeschaft via www.tollensensemble.nl en bij de kerk (uitsluitend tegen contante betaling).


Tollens Ensemble

Het Tollens Ensemble bestaat inmiddels 48 jaar, is in Rijswijk opgericht en bestaat uit zo’n 24 gevorderde amateurmusici. Het ensemble is genoemd naar de dichter Hendrik Tollens, die in Rijswijk woonde. In de eerste jaren van het bestaan gaf het Tollens Ensemble ook concerten in het Tollenshuis, waar Museum Rijswijk is gehuisvest. En om de geschiedenis in ere te houden, zijn bij het 45-jarig jubileum door het orkest in het Tollenshuis enkele op muziek gezette gedichten van Tollens ten gehore gebracht. Nu wordt er regelmatig opgetreden in de Oude Kerk in Rijswijk en uiteraard ook elders, zelfs in het buitenland. Er wordt ook samengewerkt met andere culturele organisaties. Zo heeft het ensemble dit jaar opgetreden met het Concertkoor Rijswijk.