Oud Rijswijk viert dit jaar weer Dickens Festival

Uit
Het Dickens Festival vindt traditioneel plaats op de laatste vrijdag voor Kerst.
Het Dickens Festival vindt traditioneel plaats op de laatste vrijdag voor Kerst. (Foto: Rijswijk.nl)

We hebben het een paar jaar moeten missen, maar op vrijdag 16 december wordt het sfeervolle en regionaal bekende Dickensfestival weer gehouden in Winkelcentrum Oud Rijswijk. “Met een compleet programma”, vertelt centrum manager Eric Wilderbeek. “Het gehele winkelgebied van Oud-Rijswijk is dan gehuld in Dickens kerstsferen”. Van 16 t/m 18 december komt er ook weer een Schaatsbaan in de Herenstraat.

Door Robert Heijdemann

Het Strandwalfestival, dat begin september werd georganiseerd in en om het Rijswijkse Bos telde ruim 40.000 bezoekers, een record. De Rijswijkers waren blij om na de coronabeperkingen weer eens uitgebreid te genieten. Nu is het de tijd voor het Winkelcentrum Oud Rijswijk. Met het traditionele Dickens Festival op de laatste vrijdag voor kerst. “De laatste weken kregen we al veel vragen binnen op onze website over het Dickens Festival”, aldus Eric. “Het wordt dit jaar weer een festival met alles erop en eraan!”

Alles in Dickens-stijl

Voor de kerk komt weer een grote kerstboom die samen met het College van Burgemeester en Wethouders wordt ontstoken. Een feestelijk moment tijdens de Christmas Shopping Night in Oud-Rijswijk. Eric: “Door Winkelcentrum Oud Rijswijk wordt, in samenwerking met Oude Kerk, Museum Rijswijk en Stichting Buurtschap Oud Rijswijk tussen 17.00 en 21.00 uur weer de bekende en gezelligste kerstkoopavond van de regio georganiseerd”.

19e eeuwse sfeer

Het plein voor de kerk ademt deze avond de sfeer van een marktplein uit de 19-de eeuw, de tijd van Charles Dickens. Met Oud Hollandse spelletjes, een speciale Kerst Antiek en Curiosamarkt, een kerstmarkt met Rijswijkse ondernemers, personen in Dickens stijl en door het gehele zingen koren en zanggroepen kerstmuziek. Ook de kerstparade met muziek en dans die zich door het winkelcentrum Oud Rijswijk beweegt, staat op de planning. Het complete programma wordt t.z.t. bekendgemaakt op www.winkelcentrumoudrijswijk.nl.