Waar is de mol? Kom erachter tijdens het Mollentelweekend

Uit
Op zaterdag 11 februari organiseert Natuurlijk Delfland een Mollenexcursie. Het doel: mollen tellen en meer te weten komen over dit bijzondere zoogdier.
Op zaterdag 11 februari organiseert Natuurlijk Delfland een Mollenexcursie. Het doel: mollen tellen en meer te weten komen over dit bijzondere zoogdier. (Foto: Natuurlijk Delfland)

In het weekend van 11 en 12 februari is het Mollentelweekend. Om meer over de verspreiding van mollen in onze regio te weten te komen, organiseert Natuurlijk Delfland dan een excursie Mollen.

Om goed mollen te tellen, moet je wel iets weten over het leven van deze kleine, gravende insecteneter. Daarom organiseert Natuurlijk Delfland op 6 februari van 20:00 tot 21:30 uur een zoomlezing Mollen. Tijdens deze lezing leren aanwezigen hoe de mol in ons gebied (over)leeft. Ook mogen de aanwezigen zelf eventueel vertellen over hun ervaringen met mollen. Een zoomcode kan worden aangevraagd bij medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

Start in Den Hoorn

Op zaterdag 11 februari is er vervolgens van 13.00 tot 14.30 een excursie Mollen. Belangstellenden worden uitgenodigd om aan beide activiteiten deel te nemen, er zijn daaraan geen kosten verbonden. De excursie gaat per fiets en start voor de katholieke kerk aan de Hoornseweg 12 in Den Hoorn. Deelnemers tellen samen de molshopen die zij tegenkomen.

Met de uitkomsten van het Mollentelweekend komen we niet alleen meer te weten over de verspreiding van mollen, maar leren deelnemers bovendien meer over dit bijzondere zoogdier, dat zelden wordt gezien. “Hoe meer we leren over de mol, hoe beter we met de mol leren samen te leven”, aldus Natuurlijk Delfland.