De Nationale Voorleesdagen: dit kun je doen bij de bieb in Rijswijk

Uit
Lezen is leuk en leerzaam. Voorlezen ook. De Nationale Voorleesdagen probeert voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren.
Lezen is leuk en leerzaam. Voorlezen ook. De Nationale Voorleesdagen probeert voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. (Foto: Pixabay)

Op woensdag 25 januari zijn de Nationale Voorleesdagen 2023 begonnen. Deze periode duurt tot en met 30 januari. De Nationale Voorleesdagen staan in het teken van voorlezen stimuleren aan jonge kinderen, tot ongeveer zes jaar. Bij alle openbare bibliotheken in Nederland vinden leuke activiteiten plaats. Ook in Rijswijk.

Elk jaar wordt een prentenboek verkozen tot prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat Maximiliaan Modderman geeft een feestje, geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte. Het gaat over een jongen die een feest organiseert voor zijn speelgoedbeesten. Het wordt een wild en vies feest. 

Theater

Op vrijdag 27 januari van 11.00 tot 11.45 wordt het verhaal van Maximiliaan Modderman nagespeeld door Rik Rikken, poppenspeler van beroep. De prijs voor het bijwonen van dit theater is 4 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden. Zowel (groot)ouders als kinderen hebben een kaartje nodig. Er zijn op dit moment nog kaarten beschikbaar.

Voorlezen aan kleuters

Daarnaast komt auteur en illustrator Lisa van Winsen voorlezen in de vestigingen in Voorburg en Rijswijk. Dat komt zij doen op 1 februari om 15.00 uur. Zij zal voorlezen uit ‘Idje wil niet naar de Kapper!’ of ‘Mila’s Vonk.’ Daarna vindt er een workshop tekenen plaats. Leeftijd: 4 à 5 jaar oud. De activiteit duurt tot 16.00 en is gratis toegankelijk. Wel moet je je van tevoren aanmelden. Dat kan via de website van de Bibliotheek aan de Vliet. 

Kopen

Van Maximiliaan Modderman geeft een feestje, is een mini-prentenboek te koop voor €5,75, onder andere bij Bruna in Rijswijk. Ook is er een exemplaar in groot formaat, met een knuffeltje erbij.