Open Dag Natuurtuin Wilhelminapark wordt superleuk voor kinderen

Uit
Het is mooi te zien hoe de tuin zich na het regelmatige onderhoud van afgelopen jaren ontwikkeld heeft.
Het is mooi te zien hoe de tuin zich na het regelmatige onderhoud van afgelopen jaren ontwikkeld heeft. (Foto: Natuurtuin Wilhelminapark)

Op 16 april vindt de Zaai Open Dag plaats in de Natuurtuin van het Wilhelminapark. En dat wordt beslist niet saai! 

Bezoekers zijn vanaf 12.00 uur welkom in het nieuwe gebouw en in onze mooie tuin. Om 13.00 uur geven de vrijwilligers informatie over de laatste ontwikkelingen in de Natuurtuin.

Wilde dieren

Om 13.30 uur zal CompostBakker Jan een presentatie geven over het maken van compost. Hij laat ook verschillende manieren van compost maken zien, die eenvoudig thuis zijn te doen. Voor kinderen heeft CompostBakker Jan allerlei wilde dieren meegenomen: monsters met duizend poten, dieren die ademen met hun buik en natuurlijk ook de wilde tijger(worm). Wie groente- of fruitresten meeneemt, mag de dieren voeren. Na afloop van de presentatie blijft Jan aanwezig om vragen te beantwoorden.


Rondleidingen

Vanaf 14.30 uur zijn er regelmatig rondleidingen door de natuurtuin mogelijk:

- Een IVN natuurgids leidt de bezoekers rond en vertelt over de planten en bloemen in het voorjaar;
- Een rondleiding over hoe de tuin onderhouden wordt. Het is mooi te zien hoe de tuin zich na het regelmatige onderhoud van afgelopen jaren ontwikkeld heeft.

De rondleidingen gaan ook langs de bijenstal, met een speciale demonstratiekast, waarin te zien hoe onze bijen op een natuurlijke manier honingraten maken. Vrijwilligers geven daar ter plaatse uitleg en kunnen vragen beantwoorden. 

Zaadbommen

Belangstellenden zijn tussen 12.00 en 16.30 uur van harte welkom. “Neem uw kinderen mee om samen te genieten van dit uniek stukje natuur!” Omdat het voorjaar is kunnen de kinderen zaadbommen maken. Die zaadbommen kunnen op het akkertje van de Natuurtuin worden uitgegooid of mogen mee naar huis worden genomen.

Er kunnen ook natuurlijke en zelfgemaakte producten worden gekocht, zoals kaarsen van bijenwas en zuivere honing. De opbrengst komt ten goede van het imkerproject in Pleiku en de stichtingen Lien Doi (Solidariteit in het Vietnamees) en Child Surgery Vietnam.

Voor meer informatie: www.natuurtuinrijswijk.nl. Het adres van de Natuurtuin is Hazepad 5 in Rijswijk.