Oudste vereniging van Rijswijk breidt uit

Verenigingen
Voorzitter Joris Al verheugt zich op het komende bridgeseizoen. “De deur staat open voor nieuwe leden.”
Voorzitter Joris Al verheugt zich op het komende bridgeseizoen. “De deur staat open voor nieuwe leden.” (Foto: RJ)

Sociëteit Amicitia begint in september alweer aan de 125e jaargang. Het bridgegezelschap van pakweg 170 leden is met deze mijlpaal met voorsprong de oudste vereniging van Rijswijk. Wie denkt dat deze club na ruim een eeuw een tikkeltje is ingeslapen, heeft het helemaal verkeerd. Amicitia richt met nieuwe initiatieven de blik nadrukkelijk op de toekomst.

Door Ralph Julsing

Voorzitter Joris Al: “Klopt, we staan niet alleen aan de vooravond van een feestelijk jubileumjaar, Sociëteit Amicitia staat ook op het punt het aantal bridgegroepen uit te breiden met een gezelschap dat op de dinsdagmiddag kan bridgen. Er zijn al aanmeldingen, maar er is in ons pand aan de Oranjelaan 39 zeker nog plek voor meer spelers. Je kan elke dinsdagmiddag spelen maar om de twee weken is ook mogelijk.”

Kennismaken

Om op dinsdagmiddag kennis te maken met de club kunnen bridgers als paar meedoen wanneer zij zich voor 13.45 uur inschrijven. Nieuwkomers voor de dinsdagmiddag betalen tot het eind van het jaar een bijdrage van 15 euro. De bridgegroep start op dinsdag 6 september om 14.00 uur. Doordeweeks wordt, dankzij het initiatief vanaf september, bijna elke middag en avond gebruik gemaakt van het historische onderkomen, dat sinds 1928 in eigendom van de vereniging is.


De zomeravond-bridgedrives met vrije inloop op de vrijdag worden goed bezocht. - RJ

Best trost op die oude vertrouwde bridgesfeer

“We zijn er best trots op dat Sociëteit Amicitia na al die jaren nog steeds die oude vertrouwde bridgesfeer uitstraalt”, vervolgt Joris Al. “Er wordt hier wel serieus maar zeker niet met het mes op tafel gespeeld. We willen ook graag dat het gezellig is en daar slagen we aardig in. Aan de bar willen bridgers nog wel eens nakaarten!”

Sociëteit Amicitia opent deze jaargang ook haar deuren voor de buurtgenoten. Op zondag 18 september staat een eerste spelletjesmiddag op de agenda in samenwerking met de wijkvereniging Leeuwendaal. Meer info: www.amicitia-rijswijk.nl of tel. 06-52354170.