Wij. Rijswijk zorgt voor waardering álle vrijwilligers

Verenigingen
Irene Jansen en Danny van Dam overhandigen een bedankje aan het Buurtpreventieteam Muziekbuurt.
Irene Jansen en Danny van Dam overhandigen een bedankje aan het Buurtpreventieteam Muziekbuurt. (Foto: Tino van Dam)

Dinsdagavond 22 november kreeg het Buurtpreventieteam Muziekbuurt een doos ‘Merci’ als bedankje voor hun vrijwilligerswerk van fractievoorzitter Danny van Dam en raadslid Irene Jansen. “Nog niet iedere vrijwilliger ontvangt een bedankje op de gemeentelijke bedankdag” aldus Jansen. “Dat is zonde, want zij doen goed werk.”

De vrijwilligers van de Buurtpreventieteams zetten zich dagelijks in om Rijswijk veilig te houden. “In samenwerking met politie en handhaving leveren ze een waardevolle bijdrage aan een veilige buurt,” vertelt Danny van Dam. “Het feit dat zij en nog vele anderen dit vrijwillig doen is fantastisch en mag vaker worden benadrukt. Vandaar dat Wij. hen in het zonnetje zet.”

Niet alle vrijwilligers bereikt

Wij. Rijswijk ontving signalen dat niet alle vrijwilligers bereikt worden voor de gemeentelijke bedankdag. Bij navraag bij de wethouder bleek ook daar onzekerheid te zijn of alle vrijwilligers bereikt worden. Daarom diende Wij. een motie in tijdens het begrotingsdebat om te laten onderzoeken of de gemeente echt alle waardevolle vrijwilligers bereikt voor de Bedankdag. Het is beleid van de gemeente om alle vormen van vrijwilligerswerk te stimuleren en waarderen. Irene: “Bij Wij. Rijswijk zien wij hoe waardevol vrijwilligers zijn. Dat is waarom Wij. er zeker van wil zijn dat dit ook goed gebeurt.” De motie werd unaniem aangenomen en de wethouder zegde toe zo snel mogelijk aan de slag te gaan zodat bij de eerstvolgende Bedankdag in januari echt alle vrijwilligers bereikt en bedankt worden.