Mark Rutte wordt (opnieuw) verwacht bij Eindejaarsbijeenkomst BBR

Verenigingen
De Eindejaarsbijeenkomst 2022 met onder meer de BBR wordt gehouden in de Rijswijkse Schouwburg.
De Eindejaarsbijeenkomst 2022 met onder meer de BBR wordt gehouden in de Rijswijkse Schouwburg. (Foto: Archief)

Op 12 december vindt de Eindejaarsbijeenkomst 2022 plaats voor ondernemers uit de regio in de Rijswijkse Schouwburg. Ook de minister-president zal deze avond aanwezig zijn, werd vrijdag 2 december bevestigd. De jaarlijkse Eindejaarsbijeenkomst wordt georganiseerd door acht regionale ondernemersverenigingen en VNO-CNW Regio Den Haag en vindt plaats in de Rijswijkse Schouwburg. Hiertoe behoort ook de Belangen Bedrijven Rijswijk (BBR). De Eindejaarsbijeenkomst kon door corona voor het laatst in 2019 worden uitgevoerd. Ook in dat jaar zou Mark Rutte acte de présence geven.  

Een klimaattop in Madrid gooide toen echter roet in het eten, waardoor de minister-president last minute niet aanwezig kon zijn. Hij werd vervangen door VVD Tweede Kamerlid Sophie Hermans. Hermans beloofde toen dat zij ‘haar stinkende best zou doen’ om ervoor te zorgen dat Mark Rutte in 2020 alsnog op het podium zou staan. Dat is twee jaar later geworden.

Ondernemersverenigingen

Bij de Eindejaarsbijeenkomst 2022 zijn maar liefst acht regionale ondernemersverenigingen aanwezig. Dat is er één meer dan in 2019. Aanwezig zullen zijn Zichtenburg Kerketuinen Dekkershoek, Vereniging Beheer Forepark, BBR, MKB Leidschendam-Voorburg, Bedrijvenvereniging BLF, Bedrijvenvereniging InterWateringen, Bedrijvenbelang Westvlietweg.nl en Bedrijvenvereniging Uitenhagestraat. 

Programma

Na een welkom door Marit van Bohemen zal minister-president Mark Rutte aan het woord worden gelaten. Ook staan presentaties van de besturen van de ondernemersverenigingen op het programma. Comedian Arnout van den Bossche treedt op en Marit van Bohemen is de presentator. De bijeenkomst vindt plaats in de Rijswijkse Schouwburg aan de Generaal Spoorlaan 10 in Rijswijk. Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur, de zaaldeuren gaan open om 19.45 uur en er is een feestelijke borrel om 21.30 uur. 

De Eindejaarsbijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van de ondernemersverenigingen, of mensen die persoonlijk zijn uitgenodigd. In 2019 kon de bijeenkomst op 600 gasten rekenen.

12 december is tevens de dag waarop Huri Sahin officieel benoemd wordt tot burgemeester van Rijswijk.