Recordopbrengst: 556 pakken koffie voor de Voedselbank

Verenigingen
Avond aan avond werd er geteld door de leden van de Lions Club. Bij Ben, want hij heeft de grootste tafel.
Avond aan avond werd er geteld door de leden van de Lions Club. Bij Ben, want hij heeft de grootste tafel. (Foto: Robert Heijdemann)

“Dit jaar hebben we een recordopbrengst met onze koffie-actie voor de Voedselbank. De Rijswijkers leverden maar liefst 340.000 DE-punten in. Goed voor 556 pakken koffie”, vertelt een trotse Norbert de Kramer van de Rijswijkse Lions Club. “We hebben twee avonden extra geteld.”

Door Robert Heijdemann

“In 2016 zijn we met deze jaarlijkse koffieactie begonnen. Nederlanders zijn echte spaarders. In veel keukens staat er wel een potje met punten. Het idee om je punten te doneren voor het goede doel, sprak direct enorm aan. Al die jaren zamelen we punten in om er pakken koffie voor te kopen. Voor de Voedselbank”, legt Norbert uit.

Verbroedert mensen

Gezellig samen koffiedrinken is een van de oudste sociale gebeurtenissen. Het verbroedert mensen. “Tijdens de inzameling werd al snel duidelijk dat er dit jaar héél veel punten werden gedoneerd,” zegt Ben Jautze, terwijl hij weer een inzameldoos met punten leeg maakt boven de tafel. Hij is het Lions-lid met de grootste tafel. “Toch hebben we nog extra telavonden georganiseerd.” De waardepunten worden door koffiebrander Douwe Egberts omgewisseld voor pakken koffie, die naar de Rijswijkse Voedselbank gaan.

Bedanken

“We willen alle gulle gevers hartelijk bedanken voor het sparen van de punten en het doneren. En natuurlijk zijn wij ook alle ondernemers erkentelijk waar we de inzameldozen mochten neerzetten. PLUS Jongenotter, Amarantha Bloemsierkunst, Albert Heijn XL en Primera Colijnlaan.”

Even rust nu voor de Lions-leden? “Nee hoor, binnenkort gaan we oud en buitenlands geld tellen dat is gedoneerd. Van de opbrengst hiervan betalen wij staaroperaties in arme Derde Wereldlanden”.