Niet weg te slaan bij Vredenburch: ‘Het begon met een flyer’

Verenigingen
Margot en haar kinderen (op de achtergrond) komen al vijf jaar met veel plezier tennissen op het park.
Margot en haar kinderen (op de achtergrond) komen al vijf jaar met veel plezier tennissen op het park. (Foto: DvE)

Op de open dag van Tennispark Vredenburch, zaterdag 18 maart, namen vooral veel jonge gezinnen een tennisracket in de hand. Ook waren er een paar vaste, al jarenlang trouwe leden. Wij vroegen waarom zij ‘niet weg te slaan’ zijn van het tennispark.

In het echt tennissen is veel leuker dan bijvoorbeeld via de Nintendo Switch. Dat is te merken tijdens de open dag bij Tennispark Vredenburch. Niet alleen omdat je hier de wind door je haren voelt, interactie hebt met je tegenspeler op een groot veld én de bal hoort suizen door de lucht; het is vooral ook de gezelligheid die op het park heerst. Zeker zaterdag 18 maart, als manager Dennis suikerspinnen draait voor de aanwezige kinderen. Op een van de velden staat een groot springkussen waar kinderen onder het toeziend oog van hun ouders veel lol mee beleven. En natuurlijk wordt er getennist. 


Manager Dennis draait een suikerspin. - DvE

Een paar vaste leden zitten aan een picknicktafel. Onder hen bevindt zich Romy, die hier al meer dan 21 jaar tennist. Haar ouders beheerden vroeger de horeca. “Ik werd hier in de luiers al naartoe gesleept”, lacht ze. Een paar van haar tafelgenoten zijn korter lid, maar ook al wel heel wat jaren. “Het is hier gewoon gezellig”, geeft een van hen als reden waarom ze voor Vredenburch heeft gekozen.. Romy vult aan: “Er zijn hier een hoop gezellige leden, en we hopen op een hoop leuke nieuwe leden erbij.”


Vaste leden hebben het bij Tennispark Vredenburch prima naar hun zin. Helemaal links: Romy, die hier als baby al mee ‘naartoe werd gesleept’. - DvE

RijswijkBuiten

Vandaar deze open dag. De organisatie hoopt niet alleen nieuwe leden te vinden in de directe omgeving, maar ook in RijswijkBuiten, waar veel jonge gezinnen wonen. Het tennispark is vanuit RijswijkBuiten goed bereikbaar: je kunt aan de Huis te Landelaan gratis en gemakkelijk je auto parkeren. Ook zijn er natuurlijk genoeg fietsenrekken. Hoewel gezelligheid en recreatief tennissen bij deze vereniging belangrijk zijn, is er ook volop gelegenheid om te spelen voor de prestatiegerichte tennisser.

Tennisvirus

De ervaring leert dat als kinderen in een gezin eenmaal bevangen raken door het ‘tennisvirus’, hun ouders al snel volgen. Daar is Margot met haar zoon en dochter een goed voorbeeld van. Zij is hier vandaag ook, om met haar kinderen lekker te tennissen en te genieten van de gezelligheid: “Leuk zo, al die kinderen die komen kijken vandaag.” Gedurende de middag hebben inderdaad al heel wat kinderen voor het eerst een tennisracket in de hand gehad: van peuters tot kinderen van een jaar of 10. Maar ook fietst een stel van in de dertig langs om spontaan een balletje te slaan. Het gaat hun verrassend goed af.


Op het park is ook een tennis- en padelshop. - DvE


Een deel van de tennis- en padelshop.

Flyer

Terug naar Margot, die hier al vijf jaar komt. “Het begon allemaal met een flyer,” vertelt ze. “Mijn zoon kreeg van school een flyer mee naar huis, drie proeflessen voor 10 euro of zoiets. Dat gingen we uitproberen, en toen zijn we eigenlijk gebleven.” Inmiddels tennist haar dochter ook, sinds twee jaar, én zijzelf. Het gezin heeft het helemaal naar hun zin hier. En dat geldt voor meer gezinnen. “We moeten gaan,” zegt een moeder tegen haar dochter; een kleuter op blote voetjes, die het tennissen zo leuk vindt dat ze niet weg wil. Haar moeder stelt haar gerust: “We gaan hier snel weer een keer met jou naartoe.”

Meer info, zie de website van Tennispark Vredenburch aan de Huis te Landelaan 3.