Hoornbrug is er klaar voor: deze maandagochtend weer open

Verkeer
Het brugwachtershuisje is ook opgeknapt en staat er zondag 19 maart een stuk frisser bij.
Het brugwachtershuisje is ook opgeknapt en staat er zondag 19 maart een stuk frisser bij. (Foto: YouTube/Nico van Geresteijn)

Maandagochtend 20 maart gaat de Hoornbrug weer open voor alle verkeer. Dit weekend was de brug er al zo goed als klaar voor. Nico van Geresteijn legde met zijn drone vast hoe de brug er nu uitziet, in de spreekwoordelijke stilte voor de storm.

Voor wie van voor-en-na-beelden houdt: zo zag de Hoornbrug er 28 januari 2023 uit, vlak vóór de renovatiewerkzaamheden.


De Hoornbrug op 28 januari, vóór aanvang van de renovatiewerkzaamheden. - Nico van Geresteijn

En in het nieuwste filmpje van Nico zien we hoe de Hoornbrug eruitziet op zondag 19 maart: een stuk frisser, met nieuwe wegmarkeringen en een verhoogd fietspad. Dat de scheiding tussen het fietspad en de rest van de weg verbeterd zou worden tijdens de renovatiewerkzaamheden, was een vurige wens van D66 Rijswijk in oktober

Verbeteringen

De belangrijkste verbeteringen die zijn aangebracht, zijn niet allemaal even zichtbaar: het beton is gerepareerd. De elektrotechnische systemen en een deel van de mechanische aandrijving van de brug zijn vervangen, alle stalen onderdelen geschilderd en het brugwachtershuis is opgeknapt. Verhardingen en slijtlagen zijn ook vervangen. Tot slot zijn de hemelwater-afvoergoten en de afvoer in de kelder hersteld.