Nachtbussen tijdens Koningsnacht 2023, ook naar Rijswijk

Verkeer
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pexels)

Van middernacht tot 4 uur rijden er zes buslijnen die feestgangers veilig vanuit het centrum van Den Haag naar hun thuisbuurt vervoeren. Alle bussen vertrekken vanaf het Centraal Station. Nachtbus 4 (N4) rijdt naar Rijswijk, via Vrederust en Wateringen. 

Vanwege het The Life I Live Koningsnacht festival in de avond van 26 april op 27 april, laat HTM ook dit jaar weer speciaal nachtbussen rijden. Vanaf 18.00 uur die avond rijdt HTM om het - dan drukke - centrum van Den Haag heen.

Omleidingen

De trams rijden niet door het centrum van Den Haag vanaf 18.00 uur. Er zijn omleidingen voor tram 1, 15, 16 en 17 en bus 22, 24 en 28. De halte Grote Markt komt vanaf 19.00 te vervallen vanwege de verwachte grote drukte.

Tram 1

Wie met tram 1 wil, die rijdt tussen Delft en de Bierkade - dus ook door Rijswijk - de normale route. Daarna volgt de tram de route van tram 9. Tussen Scheveningen Noord en de halte Javastraat rijdt een pendeltram, die keert op het Plein 1813. De halten Centrum, Kneuterdijk en Mauritskade vervallen. Voor de halten tussen Kurhaus en Javastraat kunnen reizigers via het Kurhaus reizen en weer terug met pendeltram 1 richting Javastraat. De halte Javastraat ligt op loopafstand van de halte Mauritskade. Hier kunnen reizigers eventueel bus 22, 24 of 28 nemen naar Centraal Station en daar overstappen op tram 1 richting Delft vanaf halte Centraal Station perron H in de Rijnstraat.

Voor meer informatie over hoe de trams die avond rijden, zie de website van HTM.