Nog even oefenen voor het verkeersexamen? Dit zijn de 2 routes in Rijswijk

Verkeer
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Archief/VVN)

Het is bijna zover: op dinsdag 4 en donderdag 13 april vindt in Rijswijk het fietsverkeersexamen 2023 plaats voor basisschoolleerlingen uit groep 7. Komend weekend is hét moment om nog even last minute te oefenen. Bordjes die de route aanwijzen hangen al klaar en de routes zijn al sinds 1 maart op de website van de gemeente te downloaden.

Met de regen van vandaag kun je er waarschijnlijk weinig zin in krijgen, maar zondag en maandag wordt het naar verwachting prima fietsweer, overwegend droog met zelfs een zonnetje en een redelijke windkracht 4. Met je ouders, opa of oma, buurvrouw of goede vriend(in) nog even op de fiets stappen om de route alvast te oefenen voor dinsdag 4 april of donderdag 13 april is dan geen slecht idee. 


De bordjes die de route aanwijzen, hangen al klaar. - DvE

Het verkeersexamen in Rijswijk voor groep 7 wordt ieder jaar georganiseerd door de gemeente, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Haaglanden Beweegt. Er zijn twee routes: op dinsdag 4 april start de route bij Stichting Welzijn Rijswijk, op donderdag 13 april bij de Rijswijkse Schouwburg. 


De route dinsdag 6 april. - Gemeente Rijswijk/Haaglanden Beweegt


De route donderdag 13 april. - Gemeente Rijswijk/Haaglanden Beweegt

Tijdens het fietsverkeersexamen worden de leerlingen onopvallend beoordeeld door mensen op controleposten langs de route. Wie dat spannend vindt, kan misschien zijn of haar zenuwen een beetje kwijtraken door de route alvast te fietsen. En we hebben ook goed nieuws: niet alleen voor zondag 2 april en maandag 3 april is er prima fietsweer voorspeld, maar ook voor dinsdag 4 april en zelfs al voor donderdag de 13e.