De bedrijfspanden zijn duurzaam, maar de bedrijven werken ook actief aan duurzaamheid.
De bedrijfspanden zijn duurzaam, maar de bedrijven werken ook actief aan duurzaamheid. (Foto: Almaz BV)

Feestelijke start bouw tweede fase bedrijventerrein Parkrijk in RijswijkBuiten

Werken

Op 22 november is de bouw van de tweede fase gestart van het bedrijventerrein Parkrijk in RijswijkBuiten. Wethouder Armand van de Laar was aanwezig bij het slaan van de eerste paal voor de nieuwe bedrijfsruimte van Almaz Projecten B.V. en gaf daarmee het startsein voor de bouw.

De tweede fase van bedrijventerrein Parkrijk bestaat uit zes bouwrijpe bedrijfskavels. De bedrijfsruimte van Almaz Projecten is de eerste van de zes bedrijfskavels waarop de bouw start. Almaz Projecten is opgericht in 2005 en is gespecialiseerd in de aanleg van midden- en hoogspanningsnetten voor aannemers in de ondergrondse infra. Zij bouwen op het bedrijventerrein een bedrijfsruimte met kantoren van totaal circa 2.000 m2 op een perceel van ongeveer 3.600 m2.

Energievoorzienend en klimaatadaptief

Bedrijventerrein RijswijkBuiten ligt in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten, nabij de Laan van ’t Haantje, aan de rand van deelgebied Parkrijk. Deze wijk is in 2013 gestart als de meest duurzame wijk van Nederland, waar de woningen energievoorzienend en klimaatadaptief gebouwd zijn. Wethouder Armand van de Laar (RijswijkBuiten): “Het bedrijventerrein in RijswijkBuiten biedt bedrijven uit de regio uitstekende vestigingsmogelijkheden.” 

Reduceren van stikstofuitstoot

“Niet alleen zijn de gebouwen duurzaam, maar ook de impact van het bedrijf geldt. Dit bedrijf en haar partners werken aan bijvoorbeeld bekabeling van windmolens en zijn pionier in de elektrificering van mobiele werktuigen. Dat is enorm belangrijk bij het reduceren van de stikstofuitstoot, dé grote vraag van dit moment voor de landbouw, maar ook voor de bouwsector. RijswijkBuiten is niet alleen een goede wijk om in te wonen, maar zeker ook aantrekkelijk om in te werken.”

Schone toekomst

Omdat de normen voor de uitstoot van stikstof strenger worden, heeft Almaz Projecten besloten dat partner United Mobility in het nieuwe pand een elektrificatie-unit gaat plaatsen. Hierin kunnen bedrijfswagens, minigravers en kabeltrekkers worden omgebouwd tot materieel met nul emissie. Almaz Projecten en United Mobility zijn klaar voor een schone toekomst.

De heer A. Almaz, directeur, is zeer verheugd met deze stap: “Wij zijn heel enthousiast om ons in Rijswijk te vestigen en samen met onze partner United Mobility de transitie te gaan maken naar een ’Zero Emission’-bedrijf. Dit is het startschot voor een hele mooie nieuwe periode voor onze bedrijven, de industrie en onze medewerkers.”

Duurzaamheid centraal

De koop van de grond door Almax Projecten is begeleid door AC Nielssen Advisory. De bedrijfsruimte wordt gebouwd door Biersteken. Adviseur Junior Volmer van AC-Nielssen Advisory is zeer tevreden met het bereikte resultaat: “Het proces met de Gemeente Rijswijk is erg soepel en snel verlopen en het is mooi om te zien dat kernwaarden van drie partijen hier bij elkaar komen. Met andere woorden: Duurzame plannen van de Gemeente Rijswijk, duurzame bouw door aannemersbedrijf Biersteker en duurzame ontwikkelingen bij Almaz Projecten.”

De planning is dat de nieuwe bedrijfsruimte begin derde kwartaal 2023 door aannemersbedrijf Biersteker gebruiksklaar zal worden opgeleverd aan Almaz Projecten.

Afbeelding
Jonge verdachten dodelijke steekpartij in Den Haag langer vast 112-nieuws 7 feb, 16:43
Afbeelding
Eerste exemplaar nieuwe brochure 'Prettig ouder worden in Rijswijk' overhandigd Uitgaan 7 feb, 16:30
Afbeelding
Stanislas genomineerd voor 'Sportiefste VO-school van Nederland' Algemeen 7 feb, 13:30
Afbeelding
Geef jouw woonkamer een make-over met A-Meubel Contentsamenwerking 7 feb, 12:00
Afbeelding
Eigenaar Rijswijkse thuiszorgorganisatie Good4Life omstreden Zorg 7 feb, 11:50
Afbeelding
AWP: 'Watersysteemheffing alleen nog voor woning- en pandeigenaren' Politiek 7 feb, 09:29
Afbeelding
Starters melden zich massaal voor woonactie in Den Haag Algemeen 7 feb, 08:56
Afbeelding
Rijswijker een van de winnaars van succesvolle Van der Valk-actie Algemeen 6 feb, 21:35
Afbeelding
Grote drukte bij Turks centrum in Den Haag door inzameling voor Turkije 112-nieuws 6 feb, 20:50
Afbeelding
Op welke partij stem jij 15 maart? Nu stemhulp Zuid-Holland online Algemeen 6 feb, 19:28
Afbeelding
Stanislas Pro pakt na dreiging schietpartij draad weer op Algemeen 6 feb, 19:01
Afbeelding
25 kilo ketamine aangetroffen bij controle in Plaspoelpolder Politie 6 feb, 17:07
Afbeelding
Duidelijkheid voorop bij verduurzamingsslag flat Vredenvoorde Algemeen 6 feb, 14:05