Amnesty International zoekt collectanten in Rijswijk

Werken
Amnesty zoekt nog collectanten in Rijswijk.
Amnesty zoekt nog collectanten in Rijswijk. (Foto: Amnesty)

Van 12 tot 18 maart is het weer collecteweek voor Amnesty International. Na een paar lastige coronajaren kunnen de collectevrijwilligers weer gewoon huis-aan-huis collecteren. Ook in Rijswijk. Amnesty zoekt nog mensen die mee willen helpen.

Amnesty is blij met elk uurtje dat iemand collecteert. Sommige mensen gaan een paar avonden de huizen langs, anderen een paar uurtjes overdag. Collectanten kunnen zelf bepalen wanneer en hoe lang zij willen collecteren. “Alle beetjes helpen.”

Van groot belang

Een woordvoerder van Amnesty legt uit waarom collecteren voor deze organisatie, die opkomt voor mensenrechten, zo belangrijk is: “De collecte is voor Amnesty een onmisbare bron van inkomsten. Amnesty is onpartijdig en onafhankelijk. Om die onafhankelijkheid te kunnen garanderen, nemen we voor onze acties en onderzoek geen geld aan van de overheid of van politieke en religieuze groeperingen.”

Meehelpen?

Wie mee wil helpen, kan zich op amnesty.nl/collecte aanmelden als collectant. Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl