‘Ogen en oren van de wijk’ bijeen op Buurtpreventiedag

Werken
De tweede editie van Buurtpreventiedag in Rijswijk op de Gemeentewerf was niet alleen leerzaam en nuttig voor de aanwezigen, maar ook gezellig.
De tweede editie van Buurtpreventiedag in Rijswijk op de Gemeentewerf was niet alleen leerzaam en nuttig voor de aanwezigen, maar ook gezellig. (Foto: Nico van Geresteijn)

De gemeentewerf moet zaterdag 18 maart wel de meest veilige plek van Rijswijk zijn geweest. Politie, Handhaving en Buurtpreventie kwamen die middag bijeen voor de tweede editie van Buurtpreventiedag; partijen die zich 100% inzetten voor de veiligheid van de stad.

De aanwezigheid van burgemeester Huri Sahin en wethouders Werner van Damme en Mark Wit onderstreepte hoe belangrijk het college hun werk vindt. “Jullie zijn de ogen en oren van ons in Rijswijk,” zo sprak de burgemeester. “Wat er achter de voordeur van mensen gebeurt, daar schrik ik soms van. Maar er gebeurt ook veel buiten, in liften, tuinen, op straat en schoolpleinen - en jullie zien dat. In jullie eigen tijd zetten jullie je vrijwillig in voor de veiligheid van Rijswijk.”

Nog betere ondersteuning

De middag had als doel dat de organisaties elkaar beter leerden kennen. Wat doet de politie in Rijswijk precies, en wat zijn de taken van Handhaving? “Ik wil niet weg voor ik van jullie allemaal heb gehoord hoe jullie nog beter ondersteund kunnen worden,” besloot de burgemeester haar openingsspeech, en, ook niet onbelangrijk: “Ik wil dat het een leuke en gezellige dag wordt.” Het was tenslotte zaterdagmiddag.


In kleine groepen overlegden de mensen van de Politie, Handhaving en Buurtpreventie in Rijswijk met elkaar. - Nico van Geresteijn

Programma

Presentator Allis Kuipers en dagvoorzitter Quinten Walraven van het team Veiligheidsinspectie en Handhaving, begeleidden de aanwezigen door het programma van de dag. Er vonden speeddates plaats in kleine groepen. Daarna was er een lunch, gevolgd door een presentatie van Politie en Handhaving over hun dagelijkse werkzaamheden. De kennis die de aanwezigen die middag hadden opgedaan, werd uiteindelijk getoetst met een Kahootquiz, die niet alleen leerzaam was, maar waar ook flink om kon worden gelachen. Hierna werden de coördinatoren van de Buurtpreventieteams in het zonnetje gezet met een bos bloemen. Uiteraard werd de zaterdagmiddag afgesloten met een gezellige borrel.


Presentator Allis Kuipers, Buurtpreventiecoördinatoren Matthieu Linders (Muziekbuurt), Hans Lunter (Steenvoorde Noord), burgemeester Huri Sahin, Buurtpreventiecoördinatoren Jacob Schot (De Strijp), Erik van der Veer (Oud-Rijswijk) en Omar el Khaiat (Steenvoorde Zuid). - Nico van Geresteijn