Doorstart Schilperoort in Rijswijk officieel bekendgemaakt

Winkelen
De winkel in Oud-Rijswijk.
De winkel in Oud-Rijswijk. (Foto: Archief/RH)

De twee doe-het-zelfzaken van Schilperoort in Rijswijk maken een doorstart. Dat heeft de curator donderdagavond 12 januari officieel bekendgemaakt. De andere vijf vestigingen van Lenta en Schilperoort, in Den Haag, Voorburg en Delft, blijven gesloten.

Op 13 december 2022 werd het faillissement van Ad Schilperoort en Lenta B.V. uitgesproken. Dit nieuws maakte veel emoties los bij Rijswijkers. Schilperoort is al decennia in Rijswijk gevestigd en voor velen een dierbare winkel. 

Doorstart

De zaken in Rijswijk gingen na 23 december dicht, maar openden op 6 januari weer officieel hun deuren. De gebroeders Onno en Remco Schilperoort hebben de vestigingen aan de Herenstraat in Oud-Rijswijk en aan de Prins Johan Friso Promenade in de Bogaard gekocht. De winkels gaan verder onder de namen ‘Onno Schilperoort ijzerwaren en gereedschappen’ (in de Bogaard) en ‘Remco Schilperoort ijzerwaren en gereedschappen’ (in Oud-Rijswijk).


Een briefje op een van de winkels in december kondigde de reorganisatie al aan. - RH

Beste mogelijkheden

De curator heeft met meerdere partijen onderhandelingen gevoerd over een doorstart, laat hij weten. “Acceptatie van de bieding van de heren Schilperoort biedt naast een opbrengst voor de boedel de beste mogelijkheden voor continuïteit van de twee vestigingen van de onderneming van Schilperoort.”

Een interview met Onno en Remco verschijnt volgende week in Groot Rijswijk.