Deze supermarkt in Rijswijk is genomineerd voor ZO2Z Award

Winkelen
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pexels/Erin Flegg)

Vakcentrum heeft de elf genomineerden voor haar ondernemersprijs bekendgemaakt. Tot de genomineerden behoort ook Plus Jongenotter in Rijswijk.

De Zo2Z is de tweejaarlijkse prijs voor de beste zelfstandig supermarktondernemer, die wordt uitgereikt door het Vakcentrum. Deze elf ondernemers scoorden het best in het onderzoek onder hun klanten. Vakcentrum is een onafhankelijke belangenbehartiger en partner van zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. De organisatie wil mbk-winkeliers en franchisenemers verbinden.

Drie finalisten

Uit de elf genomineerden die nu bekend zijn gemaakt, worden drie finalisten geselecteerd, op basis van persoonlijke gesprekken en winkelbezoek. Die drie finalisten krijgen daarna een vakjury op bezoek, bestaande uit René Roorda (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel), Cees Jan Adema (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) en Harrie ten Have (voorzitter Vakcentrum). 

Andere genomineerden

Behalve Plus Jongenotter in Rijswijk zijn er ook een Plus uit Diever, uit Gorinchem en een Plus uit Tegelen genomineerd. Verder vier Jumbo’s, een CoopCompact, een Coop en vier Albert Heijns.  

Eerdere winnaars

Het is de tiende keer dat de Zo2Z Award wordt uitgereikt. De laatste keer dat de prijs werd uitgereikt was in 2019, aan een Plus-ondernemer uit Culemborg. Een andere winnaar, in onze regio, was in 2013 Edward Koornneef met een Jumbo in het Westland.

Vervolg

31 maart worden de drie finalisten bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt op 18 april plaats in Hilversum, de Dag van het Vakcentrum.