Maaike winkelt 1 minuut gratis bij nieuwe Lidl RijswijkBuiten

Winkelen
Maaike wint de loterij en mag met vader en zus in één minuut een boodschappenkarretje vol laden.
Maaike wint de loterij en mag met vader en zus in één minuut een boodschappenkarretje vol laden. (Foto: Robert Heijdemann)

Woensdagochtend 29 maart om negen uur in de ochtend is het nieuwe Lidl-filiaal aan de Porseleinvlinderstraat 15 in RijswijkBuiten geopend. De eerste klant was Maaike; zij won de loterij en mocht één minuut gratis winkelen.

Door Robert Heijdemann

Al vóór de klok van half negen staat bij de nieuwe Lidl veel publiek. In de lucht hangt een zeppelin en overal hangen vlaggen. “Wel makkelijk, een supermarkt in de buurt”, zegt een wachtende klant. Alle aanwezigen krijgen een lot. Om negen uur wordt met hulp van wethouder Werner van Damme het winnende lot getrokken. Maaike is de gelukkige winnaar. “Ik had het helemaal niet verwacht. Er zijn zoveel mensen!” Ze woont zelf in de wijk Sion en is hier met haar tweelingzus Anouk en vader Fred.


Iedereen krijgt gratis koffie en thee. - RH


Loten maken kans op een minuut gratis winkelen. - RH


Wethouder Werner van Damme helpt bij het trekken van het winnende lot. - RH

€288,25 in één minuut

Met een druk op de rode knop wordt om negen uur de nieuwe Lidl geopend. Geholpen door haar zus, vader en winkelpersoneel, gaat Maaike met een winkelkarretje de winkel door. Half hollend, want een minuut gaat snel. Wanneer ze uiteindelijk bij de kassa is, wordt de inhoud van de kar geteld. De score: maar liefst €288,25. Alle andere klanten krijgen een bos bloemen.Een kar vol, goed voor € 288,25. - RH

Koploper centraal in de wijk

De nieuwe Lidl is onderdeel van complex De Koploper en is centraal gelegen in de wijk. Op de begane grond bevindt zich niet alleen de Lidl, maar ook een ontmoetingsruimte. Bewoners van RijswijkBuiten zijn hier welkom voor een kop koffie en een praatje. Ook is er plaats voor workshops en andere wijkactiviteiten. Naar verwachting wordt de ontmoetingsruimte deze zomer geopend. Op de etages van De Koploper zijn 135 appartementen van Rijswijk Wonen. Stichting De Blauwe Parel, voor jonge mensen met en zonder een verstandelijke beperking tussen de 20 en 30 jaar oud huurt 20 appartementen. De twee- en driekamerwoningen zijn voornamelijk bestemd voor senioren.