Bircan Bozbey wordt nieuwe directeur van kunstcentrum Trias

Zakelijk
Bircan Bozbey wordt per 1 september de nieuwe directeur van Trias.
Bircan Bozbey wordt per 1 september de nieuwe directeur van Trias. (Foto: PR)

De Raad van Toezicht van Trias maakt met trots bekend dat Bircan Bozbey per 1 september 2023 de nieuwe directeur-bestuurder wordt. Trias, Centrum voor de Kunsten verzorgt kunst- en cultuureducatie in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg in het onderwijs, de vrije tijd en het sociaal domein.


Bircan Bozbey brengt onder meer vanuit haar toezichthouders rol eerder bij Cultuurschakel in Den Haag en haar werk bij Hogeschool Inholland een schat aan ervaring en expertise met zich mee naar Trias. Bozbey heeft zich in haar loopbaan bewezen door talentontwikkeling te stimuleren en voorwaarden te scheppen voor verbinding en samenwerking. Ze is verheugd om aan de slag te gaan bij Trias en deelt haar enthousiasme over de nieuwe rol: “Ik voel me vereerd om deel uit te maken van Trias en ik kijk er naar uit om samen te werken met het getalenteerde team om de missie van Trias voort te zetten. Ik geloof sterk in de kracht van kunst en cultuur om gemeenschappen te verbinden en te verrijken. Ik ben vastbesloten om Trias verder te laten groeien als een toonaangevend Centrum voor de Kunsten.”

Onschatbare bijdrage

Per augustus neemt Trias afscheid van de huidige directeur-bestuurder Patty Jacobs die jarenlang toegewijd heeft gewerkt aan de ontwikkeling van Trias. De Raad van Toezicht van Trias bedankt Patty Jacobs voor haar onschatbare bijdrage aan de organisatie gedurende haar 13-jarig dienstverband. Onder haar leiderschap heeft Trias belangrijke mijlpalen bereikt en is het Centrum voor de Kunsten uitgegroeid tot een gewaardeerde instelling in de culturele sector in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Jacobs’ toewijding en inzet hebben Trias gepositioneerd als een centrum dat kunst en cultuureducatie toegankelijk maakt voor alle bewoners, sinds een jaar ook vanuit het Huis van de stad Rijswijk. 

De Raad van Toezicht van Trias kijkt met vertrouwen naar de toekomst en is ervan overtuigd dat de benoeming van Bircan Bozbey als directeur-bestuurder gaat bijdragen aan de verdere groei van Trias als een toegankelijk en waardevol Centrum voor de Kunsten.