Rijswijkse brouwerijen nemen deel aan Westlandse Bierdagen 2023

Zakelijk
Zeven (regionale) brouwerijen presenteren hun nieuwste brouwsels tijdens de Westlandse Bierdagen.
Zeven (regionale) brouwerijen presenteren hun nieuwste brouwsels tijdens de Westlandse Bierdagen. (Foto: PR)

De Rijswijkse brouwerijen ZHB en Schoonmanneke uit Rijswijk  nemen op 6 en 7 oktober in Wateringen deel aan de Westlandse Bierdagen. Bezoekers van dit evenement krijgen de kans om een breed scala aan ambachtelijke bieren uit te proberen. De stijlen variëren van traditioneel - zoals blond en tripel - tot meer gedurfde en innovatieve brouwcreaties. “Het evenement biedt een unieke gelegenheid om te proeven en meer te leren over bieren die lokaal worden geproduceerd”, aldus de organisatie.

Twee Westlandse brouwerijen nemen deel en presenteren hun speciaal voor het jaargetijde gebrouwen bokbieren: Westlandse Brouwerij ZWOL met hun ‘Ouwe Geit’ en de Bospolder Brouwerij met hun ‘Bockpolder’. De overige bieren van deze brouwerijen zijn ook te proeven. Naast het Rijswijkse ZHB en Schoonmanneke zijn andere regionale brouwerijen die deelnemen aan de bierdagen ROEM en De Lange Lijs uit Zoetermeer. Verder zijn ook de bieren van brouwerij The Wild Mill van TV-kok Jeremy Vermolen te proeven.

Steeds populairder

Lokaal bier wint nog steeds aan populariteit; “Gelukkig weten steeds meer Westlanders dat er heerlijke, lokale alternatieven zijn voor de bekende biermerken,” aldus Ad Zwinkels van Westlandse Brouwerij ZWOL. “Tijdens de Westlandse Bierdagen kunnen we weer veel nieuwe mensen kennis laten maken met ons ambachtelijk bier.”

Slijterij Mitra

De Westlandse Bierdagen vinden plaats bij Slijterij Mitra aan Plein 29 in Wateringen. Op vrijdag 6 oktober staan de brouwers klaar van 16.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 7 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang én proeven is gratis.