FLEX bedrijfsverzamelgebouw voor ruim 60% verkocht

Zakelijk
Op dit moment is de sloop volop aan de gang. Eind april start de bouw, Als ze de grond uitkomen, dan is de doorlooptijd nog 1,5 jaar.
Op dit moment is de sloop volop aan de gang. Eind april start de bouw, Als ze de grond uitkomen, dan is de doorlooptijd nog 1,5 jaar. (Foto: Robert Heijdemann)

Na jaren van leegstaande en verouderde bedrijfspanden, krijgt de Treubstraat nu een opwaardering. Onderdeel daarvan is FLEX, een flexibel bedrijfsverzamelgebouw met 67 units die zowel horizontaal als verticaal koppelbaar zijn. De kopers - al ruim 60% is verkocht - zijn veelal ondernemers die willen doorgroeien.

door Robert Heijdemann

De dynamiek van het bedrijfsleven is hier duidelijk voelbaar. De kopers zijn met name ondernemers die vaak een aantal jaar actief zijn en nieuwe mogelijkheden zien. Zij willen de bedrijfsruimte aanpassen aan hun bedrijf.

Pand werd te klein

Een van de kopers is Sabri Oztürk, eigenaar van Future kassasystemen. Hij zocht naar een grotere bedrijfsruimte. Zijn bedrijf groeit en het huidige pand wordt te klein. “Straks beschik ik over vier aaneengeschakelde units, waarbij de benedenverdieping onze showroom wordt.” Hij koos voor een combinatie van kantoor en showroom in Flex.

Sloop in volle gang

De sloop van de bestaande panden is in volle gang. Dat betekent dat de bouwer snel aan de gang kan. Goede reden voor de projectontwikkelaar om met de nieuwe eigenaren bij elkaar te komen. Wanneer ze arriveren in het House of the Future, naast de bouwplaats van Flex, zegt Kees van Zanten van Van Zanten Bouw: “Leuk nu de gezichten te zien van de namen die in de overeenkomsten staan.” Wethouder Werner van Damme opent de bijeenkomst.

Vitaal bedrijventerrein

Na alle nieuwe ondernemers welkom te hebben geheten, vertelt hij over de Plaspoelpolder. “Van een oud industriegebied met kantoren ontwikkelt de Plaspoelpolder zich nu tot een vitaal bedrijventerrein. Je ziet nu al de resultaten van de initiatieven.” In de Treubstraat is dat al met de Loods al begonnen. De locatie voor seminar, congres, expo, workshop, training of vergadering.


Een artist impression van het flex bedrijfsverzamelgebouw. - PR

Van plek 56 naar plek 35

Werner van Damme: “De komende jaren groeit de regio met Rijnmond en Den Haag met 400.000 inwoners. Naast wonen moeten die mensen wel ergens werken. Het belang van de Plaspoelpolder is ontzettend groot. De mensen de mogelijkheid geven om te ondernemen en ergens te laten werken.” De aandacht die de Plaspoelpolder de laatste jaren krijgt, is ook buiten Rijswijk opgemerkt. “Elseviers Weekblad doet jaarlijks onderzoek naar toplocaties. Wij komen van plek 56 en staan nu op plek 35. En we zijn de snelste stijger wat betreft aantrekkelijkheid van bedrijventerrein. Kunnen we trots op zijn.”

Contact ondernemers

“Wij zijn 2,5 jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van het Flex-concept. De vraag was wat past er op deze plek,” stelt Twan Mahler van Mahler Vastgoed. “Als het laatste puzzelstukje in alle ontwikkelingen om ons heen.” Met het Flex-concept wordt de bedrijfsruimte aangepast aan de onderneming. Er zijn kopers die meer units kopen, afhankelijk van het bedrijf. “Mooie is dat deze bedrijven de kans hebben om elkaar op te zoeken en met elkaar ook kunnen samen te werken.”

Eind april start bouw

Bouwer Kees van Zanten vertelt over de bouw. “Dat is de nieuwe fase die we ingaan om jullie de ruimte te geven om te ondernemen. We zijn met de kopers in gesprek over de invulling van de bedrijfsruimten, tastbaar maken zoals jullie dat voor ogen zien. Wij kunnen niet wachten en jullie denk ik ook niet.” Hij vertelt dat de sloop volop bezig is. “Eind april gaan wij dan starten met de bouw, in mei/juni gaan we heien. Het gebouw wordt laag voor laag opgebouwd en bestaat uit beton en kalkzandsteen, vervolgens sluiten we de gevel er omheen. Als we de grond uitkomen, dan is de doorlooptijd nog 1,5 jaar.”