Dit bedrag haalde de Rijswijkse Fabienne (10) op voor Stichting Dada

Zorg
Fabienne (hier nog 9) heeft de 5 kilometer van de Duinenmars helemaal kunnen lopen.
Fabienne (hier nog 9) heeft de 5 kilometer van de Duinenmars helemaal kunnen lopen. (Foto: Archief/Doneeractie.nl)

Op zondag 2 oktober liep Fabienne Koch (10) uit Rijswijk samen met haar opa, René Heidt uit Zoetermeer, de vijf kilometer van de Duinenmars voor het goede doel. Het bedrag dat zij ophaalden met hun doneeractie hebben ze op 23 november overhandigd aan Stichting Dada. Deze organisatie heeft als doel de zorg van kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen te verbeteren.

Fabienne werd geboren met een ontwikkelingsachterstand (het DDX3X-syndroom). Volgens dokters zou ze waarschijnlijk nooit kunnen lopen. Door hulp van haar familie is dit haar uiteindelijk toch gelukt. Het lopen van de Duinenmars was niet alleen een manier om geld in te zamelen voor het goede doel, maar ook om te vieren dat ze na jarenlang intensieve training kan lopen.

Met hun doneeractie haalden Fabienne en haar opa 177 donaties op. Samen waren deze goed voor 3.745 euro, 274% méér dan het oorspronkelijke doel van 1000 euro. De cheque is 23 november overhandigd op de school van Fabienne in Den Haag, De Wite Vogel. Stichting Dada liet aan Zoetermeers Dagblad weten trots te zijn op Fabienne.