Dinsdag 31 januari weer Alzheimer Café in Rijswijk

Zorg
Tijdens het Alzheimer Café staan deelnemers stil bij verschillende vragen, zoals 'Welke mogelijkheden zijn er om het thuis langer prettig te houden?'
Tijdens het Alzheimer Café staan deelnemers stil bij verschillende vragen, zoals 'Welke mogelijkheden zijn er om het thuis langer prettig te houden?' (Foto: Pixabay)

Op dinsdag 31 januari vindt het eerste Alzheimer Café van het jaar in Rijswijk plaats.

Een Alzheimer Café biedt informatie, gezelligheid en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te spreken. Belangstellenden zijn welkom, ook om iemand mee te nemen. Dat kan een geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Het doel is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken met elkaar.

Vragen

Tijdens deze bijeenkomst staan aanwezigen stil bij de vraag: gaat het nog wel thuis? Welke mogelijkheden zijn er om het thuis (langer) prettig te houden? Welke rol heeft de mantelzorger hierin en wat kan een casemanager betekenen? Hoe kan de thuiszorg ontlasten? Wanneer komt iemand in aanmerking voor dagbesteding en hoe regel je dat?

Het Alzheimer Café Rijswijk vindt plaats in wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk. De toegang is gratis, de zaal is open om 19:00 uur en het programma start om 19.30 uur.