Linda Monhemius (58) in het harnas gestorven

Algemeen
Linda Monhemius in betere tijden.
Linda Monhemius in betere tijden. (Foto: )

In De Ommering in Spijkenisse vond gistermiddag de crematie plaats van Linda Monhemius-Manuela. Zij kwam dinsdag 15 februari na een slopende ziekte te overlijden. Zaterdagmiddag was de condoleance in Muziektheater De Ontmoeting.

Door Kor Kegel

Linda Monhemius was een bekende Rozenburgse, een geziene verschijning die op meerdere fronten actief was. Vele jaren was zij wedstrijdsecretaris bij voetbalvereniging Rozenburg. Ze was met groot muzikaal gevoel lid van het Rozenburgse Popkoor Given. Ook was ze vriend van Stichting Contacthond, die hulphonden inzet bij mensen met een beperking.

Ze stond op de kandidatenlijst voor de dorpsraad Rozenburg, waarvoor de verkiezingen op woensdag 16 maart worden gehouden. De afgelopen dagen is veel in het werk gesteld om – met toestemming van haar echtgenoot Peter Monhemius – het verkiezingsmateriaal aan te passen. De interesse om voor Rozenburg actief te zijn in de gloednieuwe dorpsraad kwam voort uit haar politieke belangstelling. Linda Monhemius woonde veelvuldig de vergaderingen bij van de deelgemeenteraad en later de gebiedscommissie. Vier jaar geleden stond ze op de kandidatenlijst van Leefbaar Rotterdam.

“Samen met Astrid Groos, die toen ook op de lijst stond, zouden we ons kandideren voor de dorpsraad,” zegt Ria de Sutter-Besters. “We zouden samen doorgaan. We wisten dat Linda ziek was, maar ze wilde zich zolang het kon inzetten voor haar dorp. Ze is in het harnas gestorven. Ik vind het verschrikkelijk. Ik ben er kapot van.” 

Linda Monhemius is 58 jaar geworden.