Rozenburgse Jongeren brengen musical over 65 jaar Eurovisie Songfestival

Algemeen
Charlotte Broos en Bas van Eijsden oefenen een dansje.
Charlotte Broos en Bas van Eijsden oefenen een dansje. (Foto: Julia Kauppinen.)

Vandaag, zondag, houden ze de generale repetitie. Eveneens in Muziektheater De Ontmoeting, waar op zondag 6 november een musical over 65 jaar Songfestival wordt uitgevoerd. “Hits, humor en herkenning in een vrolijke voorstelling,” zegt Bas van Eijsden.

Door Kor Kegel

Hij vindt het geweldig dat de musical ‘Ding a Dong’ ook op Rozenburg uitgevoerd kan worden. Bas is de enige Rozenburger in het gezelschap van vijf jongeren die een afwisselende show hebben gemaakt van oud en gloednieuw materiaal uit de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival.

In april speelden ze de voorstelling in een uitverkocht Theater Koningshof in Maassluis. Het was hun derde voorstelling. Theaterdirecteur Wim Staessens faciliteerde de repetities tijdens de coronaperiode en hij zag meteen een manier om jong lokaal talent in huis te halen en een kans te geven. ‘You can’t stop the beat’ en ‘You’re the one that I want’ waren de titels van de eerste twee voorstellingen. De derde show over het Songfestival – “het grootste muziekfeest ter wereld,” zegt Bas van Eijsden – heeft de titel ‘Ding a Dong’ meegekregen, een rechtstreekse verwijzing naar het winnende lied van Teach-In in 1975 in Stockholm. Het toont meteen aan dat de vijf jongeren zich in de geschiedenis van het Songfestival hebben verdiept.

Bas van Eijsden en Charlotte Broos praten enthousiast over ‘Ding a Dong’, een show van te gekke dansjes, mooie liedjes en grappige scènes. “Hoe meer mensen in de zaal zijn, hoe gezelliger het wordt,” zegt Charlotte. “Natuurlijk mag iedereen meezingen en meedansen. We gaan er een feestje van maken!”

Charlotte komt uit Maasland. Na de vorige voorstelling van de groep jongeren was er een wisseling in de cast en deed Charlotte succesvol auditie. De groep vindt dat ze voor het podium gemaakt is.

De groep bestaat uit Christiaan Schreuder (20), Bas van Eijsden (18), Sven Reinieren (16), Charlotte Broos (14) en Rosemarie Voogt (14). Ze hebben allen al eerder laten zien dat het theater hen goed ligt. Zo zong Charlotte in twee koren in Maassluis.

De voorstelling in De Ontmoeting volgende week zondag is mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet. “Geschikt voor iedereen van jong tot oud die van een gezellige middag uit en van het Songfestival houdt,” zegt cultuurscout Annet Schipper.

De vijf jongeren zijn met hun show ook te boeken voor kleine evenementen. Maar eerst gaan ze er in De Ontmoeting tegenaan, vanaf 15.00 uur en twee uur lang exclusief de pauze. Het wordt ook aangekondigd op het ledscherm op het Raadhuisplein.

Wie meer wil weten:

dingadong2022@gmail.com