Fietsersbond is bepaald niet voor niets gekomen

Algemeen
De Fietsersbond geeft advies en helpt een handje.
De Fietsersbond geeft advies en helpt een handje. (Foto: Patrick Wanders)

Vijf vrijwilligers van de Fietsersbond hadden zaterdag hun handen vol aan het vervangen van batterijen, het plaatsen van nieuwe fietslampjes en het beter vastmaken van de bedrading. Soms stond er zelfs een file op de rode loper naar de tent van de Fietsersbond.

Door Kor Kegel

Op initiatief van Sandra Dekker was de Fietsersbond naar Rozenburg gekomen om fietsers te helpen met lichte reparaties en tips, vooral over het belang van veilige fietsverlichting. “Wat hadden we een geluk met het weer!” zegt Sandra Dekker. ‘

“In de ochtend tot begin van de middag was het redelijk rustig. Dat hadden we wel een beetje voorzien, want er waren in de regio verschillende Sinterklaasintochten. Maar ’s middags was er echt een goede belangstelling. We hadden met regelmaat een fietsenfile voor de tent staan.”

Handhavers en vrijwilligers spraken fietsers aan en vroegen of hun verlichting op orde was. “Wanneer dat niet zo was, konden we dat meteen verhelpen,” zegt Sandra Dekker. 

De vijf vrijwilligers van de Fietsersbond demonstreerden ook hoe fietsers zelf de batterijen kunnen vervangen wanneer dat nodig is. Goed zichtbare verlichting plaatsen op een mountainbike, een BMX, een loopfiets of zelfs een rollator, het is zo belangrijk, ook als het schemert of bij een beetje mist. Het is van levensbelang om op de weg gezien te worden”

Plezier

De ervaren vrijwilligers van de Fietsersbond hadden er plezier in om met veel creativiteit iedereen goed verlicht te laten vertrekken. Sandra Dekker vindt het geweldig dat ook de vier basisscholen aandacht besteden aan het belang van goede fietsverlichting.