Nieuw Welgelegen kan dan toch nog voor het eind van dit jaar worden opgeleverd.
Nieuw Welgelegen kan dan toch nog voor het eind van dit jaar worden opgeleverd. (Foto: Patrick Wanders)

Nieuw Welgelegen Rozenburg: toch nog vóór Kerst de sleutel

Algemeen

De toekomstige bewoners van Nieuw Welgelegen in het Zuid Hollandse Rozenburg zijn verrast dat ze toch nog vóór de kerstdagen de sleutel van hun nieuwe woning krijgen. Ressort Wonen heeft hen meegedeeld dat de nieuwbouw nog voor het eind van het jaar wordt opgeleverd.

Door Kor Kegel

De woningen hadden deze zomer al opgeleverd moeten zijn, maar het duurde onverwachts lang voor de gemeente Rotterdam met de nutsbedrijven overeenstemming bereikte over het leidingtracé. Dat lag geheel buiten de macht van Ressort Wonen, die echter wel verantwoordelijk is voor de realisatie van het complex van 44 seniorenwoningen aan Welgelegen.

Monique Mulders, medewerker wonen en communicatie van de Rozenburgse woningcorporatie, heeft de bewoners schriftelijk geïnformeerd over de situatie. Ze hoopt de bewoners blij te maken dat de ze sleutel in de week van maandag 19 december krijgen. “We begrijpen dat het nu ineens heel snel gaat. Schrik daarom niet. U heeft voor de verhuizing zelf ruimer de tijd. U betaalt de eerste huur pas op 1 februari 2023. Over december en januari betaalt u eenmalig geen huur. Dat geeft u meer ruimte en rust om te verhuizen,” schrijft Monique Mulders.

De huurders zijn beter af nu Ressort Wonen alles nog vóór de jaarwisseling wil afhandelen, legt ze uit. Als de verhuur namelijk in 2023 ingaat, gelden andere huurprijzen en inkomenseisen. Nu kan het nog gebaseerd worden op de regelgeving van 2022. “Daarom willen we graag dit jaar nog de huurcontracten laten tekenen en de woning aan u opleveren,” schrijft ze.

Er is nog een voordeel. Door de oplevering nog in 2022 te bezegelen, kan Ressort Wonen de ruimte voor voorrang voor Rozenburgers bij de woningtoewijzing optimaal benutten, terwijl dezelfde mogelijkheden van dit zogenoemde lokaal maatwerk voor 2023 geheel beschikbaar blijven.

55-plussers die een eengezinswoning van Ressort Wonen achterlaten, ontvangen een extra vergoeding voor de verhuizing zelf. Deze vergoeding is 500 of 1000 euro. Hierbij wordt gekeken naar het inkomen. Een passend inkomen is bij een eenpersoonshuishouden 23.975 euro en bij een tweepersoonshuishouden 32.550 euro.

Ze zouden ook een verhuisservice voor vier uur krijgen, maar het daarvoor gereserveerde bedrag krijgen de huurders overgemaakt, zodat ze zelf kunnen bepalen hoe en met wie ze de verhuizing regelen.

Omdat het nu ook voor Ressort Wonen ineens snel gaat, is het niet meer mogelijk om voor de opleverdatum de woningen te bezoeken. Het opmeten schiet er bij in. “Ik hoop dat we u tegemoetkomen met de huurvrije periode tot 1 februari 2023,” schrijft Monique Mulders aan de betrokken bewoners.

Afbeelding
Schoolvakanties 2023: alle vakanties regio Midden op een rij Algemeen 20 jan, 15:05
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 20 jan, 14:32
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 20 jan, 14:31
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 20 jan, 14:31
Afbeelding
Code Oranje doet mee aan Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland Politiek 19 jan, 20:45
Afbeelding
RIA blij met stappen Provincie veerpont 'Maar waarom nu pas?' Algemeen 19 jan, 09:51
Afbeelding
Moet de provincie Zuid-Holland zelf woningen bouwen? Debat nu gaande Politiek 18 jan, 16:05
Afbeelding
toost op glazenwasser Algemeen 18 jan, 15:14
Afbeelding
Ondernemers gaan vol zelfvertrouwen 2023 in Algemeen 18 jan, 12:14
Afbeelding
Wil jij proefslapen in het nieuwe Van der Valk hotel? Winactie 17 jan, 20:39
Afbeelding
JA21 Zuid-Holland wil woke-cultuur en immigratie stoppen Politiek 16 jan, 21:44
Afbeelding
Natuur neigt nu al naar de lente Algemeen 14 jan, 11:06
Afbeelding
Eerste konijnen uit regio Rozenburg naar Vlieland Algemeen 14 jan, 10:06
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Rozenburg

Op Rodi Rozenburg volg je het laatste nieuws uit Rozenburg. Rodi Rozenburg informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Rozenburg

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rozenburg in je mailbox.