Tijdelijke Botlekweg verdwijnt en Boulevard wordt hersteld

Algemeen
Medewerkers van BAAK en Rijkswaterstaat geven bij het tv-scherm uitleg over de wegwerkzaamheden in de directe omgeving van de bouwput.
Medewerkers van BAAK en Rijkswaterstaat geven bij het tv-scherm uitleg over de wegwerkzaamheden in de directe omgeving van de bouwput. (Foto: Kor Kegel.)

De werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding zijn zo ver gevorderd, dat de Boulevard weer directe aansluiting kan krijgen op de Botlekweg. De Boulevard komt dan over de tunnelmond heen te lopen.

Door Kor Kegel

Het terugbouwen van de Boulevard levert geen verkeershinder op. Half april zal de situatie hersteld zijn. De Tijdelijke Botlekweg verdwijnt daarna. Deze loopt met een S-bocht van de verlegde Droespolderweg naar de Boulevard om de noordoostelijke entree tot het dorp te behouden. Het afgraven gebeurt van half mei tot half juni. De Droespolderweg zelf wordt dan op deze locatie verhoogd, zodat hij onderdeel wordt van de waterkering rond de toerit van de tunnel.

Eerder al, ongeveer van half april tot half mei, zal de Botlekweg afgesloten zijn, omdat hier de aansluiting op de Droespolderweg wordt vernieuwd. Verkeer naar de Professor Gerbrandyweg moet dan omrijden via de Boulevard.

In de tweede helft van 2023 wordt de Trentweg vernieuwd. Dan wordt bij de Boulevard ook de driesprong bij de Eikenlaan aangepast. En er komt een nieuw fietspad naar de Laan van Nieuw Blankenburg, zodat deze voor langzaam verkeer niet meer doodloopt.

Dit alles bleek maandagavond tijdens een informatiebijeenkomst, in de bibliotheek belegd door Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK. De bijeenkomst verliep in twee sessies; de eerste werd door zestig Rozenburgers bezocht, de tweede door twintig bewoners. Op een vraag uit het publiek of dan ook de verkeerslichten op de Trentweg beter worden afgestemd op het verkeersaanbod, kwam als antwoord dat daar Rijkswaterstaat en BAAK niet over gaan, maar de gemeente Rotterdam.