Hugo de Jonge tekent voor flexwoningen voor Rozenburgse jongeren

Nieuws
Frans Desloover en Hugo de Jonge tekenen de overeenkomst.
Frans Desloover en Hugo de Jonge tekenen de overeenkomst. (Foto: David Rozing.)

Hugo de Jonge heeft zijn handtekening gezet onder een overeenkomst om 36 flexwoningen te bouwen voor Rozenburgse jongeren en spoedzoekers. De minister tekende vrijdagmiddag samen met directeur-bestuurder Frans Desloover van de Rozenburgse woningcorporatie Ressort Wonen.

Door Kor Kegel

Vorige week dinsdag had Frans Desloover het plan nog gepresenteerd aan de dorpsraad van Rozenburg. Daar bestonden de vragen er vooral uit of de flexwoningen echt, gegarandeerd, aan startende jongeren uit Rozenburg worden aangeboden. Dat is het geval, maar spoedgevallen uit Rozenburg maken eveneens een kans. “In het geval dat zij de woning afwijzen, dan laten we deze niet leeg staan. In dat geval kan er iemand in komen vanuit een andere doelgroep. Sowieso zetten we een stap om betaalbaar bouwen voor iedereen te realiseren,” zei de directeur-bestuurder van Ressort Wonen.

Na die vergadering kwam er pijlsnel een uitnodiging van de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, om het project te formaliseren. De rijksoverheid werkt eraan mee om het plan voor de 36 flexwoningen mogelijk te maken. De handtekeningen werden gezet in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Daar worden aan de Persoonsdam ook flexwoningen gerealiseerd, door een commerciële ontwikkelaar. Ressort Wonen is de eerste corporatie in Rotterdam die dit initiatief neemt, tot volle waardering van de minister.

De website van Ressort Wonen meldt het volgende: “Je ziet deze woningen binnenkort op Rozenburg. Ze zijn bedoeld voor jongeren en spoedzoekers. Volgens Hugo de Jonge geven wij met deze flexwoningen een mooi visitekaartje af aan de corporatiewereld in Nederland en aan iedereen die een woning zoekt in Rozenburg en omgeving. “Het is een corporatie die snel schakelt en bereid is om afspraken te maken. Zij doen waar een woningcorporatie voor staat: betaalbaar wonen realiseren voor iedereen. Dat is in deze tijd belangrijker dan ooit,” zei de minister complimenterend.

Ressort Wonen had bij het Rijksvastgoedbedrijf ingeschreven om spoedig 36 flexwoningen gerealiseerd te krijgen voor jongeren en spoedzoekers. De beoogde locatie is naast het appartementencomplex Kalishoek. In het eerste kwartaal van 2024 kunnen de woningen worden neergezet, is de verwachting.

Vroeger stond hier basisschool De Ark. Op het braakliggende terrein aan de Laan van Nieuw Blankenburg, achter verpleeghuis Hart van Rozenburg, kan worden gebouwd in drie woonlagen. De gemeente onderzoekt de parkeercapaciteit, in samenwerking met Ressort Wonen. De flexwoningen zullen er maximaal vijftien jaar staan. Daarna worden ze ingezet op een andere locatie, zodat Ressort Wonen geen desinvestering doet.