Autoveer vaart naar verwachting vanaf half maart weer

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Patrick Wanders (archief))

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben geld ter beschikking gesteld voor de uitvoering van de autoveerdienst tussen Maassluis en Rozenburg. Dit besluit maakt het mogelijk dat het autoveer naar verwachting vanaf half maart weer vaart, zo meldt de provincie. 

De overeenkomst loopt in elk geval tot en met 9 juli 2025. De overeenkomst kan na afloop twee maal met een jaar verlengd worden. Verantwoordelijk voor beide diensten is River Operations South Holland, een B.V. die is opgericht door het bedrijf Damen.

De vervoerder zet de autoveerpont Blankenburg in. Die is sinds november eigendom van de provincie Zuid-Holland. De scheepswerf van Damen maakt het schip momenteel klaar voor gebruik. Ondertussen is Damen extra personeel aan het werven voor de autoveerdienst.

Provinciale Staten stelt een aanvullende begroting-boekjaarsubsidie van €1.360.000 beschikbaar voor 2024 en €967.000 voor 2025.

“We zijn blij dat de overeenkomst met de vervoerder nu rond is”, reageert gedeputeerde Jeannette Baljeu. “Voor de inwoners van Rozenburg en Maassluis is het belangrijk dat het autoveer weer in de vaart gaat.”