Arco Meenderman demonstreert de ultramoderne ogenscanner.
Arco Meenderman demonstreert de ultramoderne ogenscanner. (Foto: Patrick Wanders.)

Optiek Nouveau trots op revolutionaire oogmeting

Partnerbijdrage

Volgende week twee dagen gratis demonstratie

Het is een revolutionair apparaat, zegt Arco Meenderman. Hij doelt op de ultramoderne DNEye@-scanner van het bedrijf Rodenstock. Het apparaat kan nauwkeurig meer dan duizend punten in een oog meten.

Door Kor Kegel

Optiek Nouveau aan de Molenweg 65 heeft sinds kort deze scanner , want Arco Meenderman mag dan gediplomeerd opticien zijn, het apparaat helpt hem enorm om tot een optimaal advies over brillenglazen te komen. Hij demonstreert de DNEye. Je kijkt eerst met het ene oog in de lens en dan met het andere. Kwestie van een paar minuten. Dan toont Arco de uitkomsten. Je ziet meteen of je last hebt van myopie (bijziendheid) of van hypermetropie (verziendheid) of als het hoornvlies een onregelmatige kromming heeft (astigmatisme). Nu kun je dat met traditionele meetapparatuur ook achterhalen, maar de DNEye kan nog meer.

De scanner signaleert de reactie van je pupillen overdag en ’s avonds alsmede de bijbehorende veranderingen in het gezichtsvermogen. Zo kunnen individuele afwijkingen worden vastgesteld, die verantwoordelijk zijn voor minder contrast en slecht zicht in de schemering. Het wordt volautomatisch gemeten, maar vervolgens is het aan Arco om zijn klanten het beste advies te geven over eventuele aanpassing van de bril.

Want brillenglazen op maat kunnen je veel en veel beter doen zien. Rodenstock vergelijkt het met een maatpak of mantelpak. Als niets knelt of drukt, zeg je dat het als gegoten zit of dat het als een tweede huid voelt. Een speciaal vervaardigde bril met het juiste montuur heeft dat zelfde effect. Als je ogen zich op hun gemak voelen, krijg je een scherper en contrastrijker zicht, met name in de schemering.

In de zaak aan de Molenweg op Rozenburg zijn er volgende week twee oogmeetdagen. Er staat dan op dinsdag 22 en woensdag 23 november een medewerker van Rodenstock en het personeel van Optiek Nouveau klaar om de klanten te ontvangen voor een gratis oogmeting. Het is wel noodzakelijk van tevoren een afspraak te maken, want het zou wel eens druk kunnen worden. Meer dan de helft van de Rozenburgers draagt een bril of heeft lenzen in. Wie twijfelt of het zicht niet méér kan verbeteren, zal zeker langskomen.

“Ik vind vakmanschap enorm belangrijk,” zegt Arco Meenderman. Daarom krijgen de klanten regelmatig een uitnodiging om op controle te komen. “Als het nodig is, doen wij meer oogmetingen op verschillende tijdstippen, bijvoorbeeld bij diabetici, omdat de druk op de ogen per dagdeel kan variëren. Mocht er een probleem zijn, dan staan wij garant voor goede oplossingen.”

Hij is opgetogen over de nieuwe aanwinst. De volautomatische DNEye@-scanner is een waardevolle aanvulling op de gebruikelijke meettechnieken vervangen. Het team van Optiek Nouveau, bestaande uit Kim, Jantine, Anne-Lies, Erik en Arco, heet een ieder van harte welkom.

Afbeelding
Schoolvakanties 2023: alle vakanties regio Midden op een rij Algemeen 20 jan, 15:05
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 20 jan, 14:32
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 20 jan, 14:31
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 20 jan, 14:31
Afbeelding
Code Oranje doet mee aan Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland Politiek 19 jan, 20:45
Afbeelding
RIA blij met stappen Provincie veerpont 'Maar waarom nu pas?' Algemeen 19 jan, 09:51
Afbeelding
Moet de provincie Zuid-Holland zelf woningen bouwen? Debat nu gaande Politiek 18 jan, 16:05
Afbeelding
toost op glazenwasser Algemeen 18 jan, 15:14
Afbeelding
Ondernemers gaan vol zelfvertrouwen 2023 in Algemeen 18 jan, 12:14
Afbeelding
Wil jij proefslapen in het nieuwe Van der Valk hotel? Winactie 17 jan, 20:39
Afbeelding
JA21 Zuid-Holland wil woke-cultuur en immigratie stoppen Politiek 16 jan, 21:44
Afbeelding
Natuur neigt nu al naar de lente Algemeen 14 jan, 11:06
Afbeelding
Eerste konijnen uit regio Rozenburg naar Vlieland Algemeen 14 jan, 10:06
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Rozenburg

Op Rodi Rozenburg volg je het laatste nieuws uit Rozenburg. Rodi Rozenburg informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Rozenburg

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rozenburg in je mailbox.