Kunstlezing Gustav Klimt 15 december KCA in de bieb

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: KCA)

Gustav Klimt is wereldberoemd vanwege zijn schilderijen met goud en decoratieve ornamenten, zijn symboliek en zijn afbeeldingen van sterke vrouwen. Maar waar haalde hij zijn inspiratie vandaan? Hij is geïnspireerd geweest door o.a. van Gogh, Rodin, Matisse, Toorop, Toulouse-Lautrec en vele anderen.

In het keizerlijke Wenen rond 1900 was hij een van de allergrootsten en dat is hij tot op de dag van vandaag gebleven. ‘Golden Boy’ Gustav Klimt (1862-1918) werkte tijdens de artistieke bloeiperiode van de Belle Epoque, een voorloper van de Moderne Kunst. Hij was zowel beroemd als omstreden en geldt nog steeds als een van de meest aansprekende kunstenaars uit de moderne kunstgeschiedenis.

In de overzichtstentoonstelling van het van Gogh Museum over Klimt hangen maar liefst 50 schilderijen van hem en daarnaast ook 50 werken van bovengenoemde kunstenaars. Tijdens de lezing van de heer Hoo-Man CHan laat hij u zien hoe Klimt zich door de andere kunstenaars liet inspireren om er vervolgens geheel eigen werk van te maken dat nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Inschrijven: www.kunstencultuuracademie.nl