JA21 Zuid-Holland wil woke-cultuur en immigratie stoppen

Politiek
Een expositie met Pride-foto's van LHBTQ+-gezinnen aan de Generaal Spoorlaan in Rijswijk, november 2022. JA21 Zuid-Holland wil de woke-cultuur stoppen.
Een expositie met Pride-foto's van LHBTQ+-gezinnen aan de Generaal Spoorlaan in Rijswijk, november 2022. JA21 Zuid-Holland wil de woke-cultuur stoppen. (Foto: Archief/RH)

Op woensdag 18 januari lanceert JA21 te Rotterdam haar 12 verkiezingsprogramma’s voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023, met als slogan ‘Het moet echt anders’. De partij wil onder meer kernenergie, een asielstop en af van de stikstofregels. 

JA21: “Deze verkiezingen zijn bepalend voor de toekomst van Nederland. Want op 15 maart kiest Nederland niet alleen de samenstelling van de Provinciale Staten, de uitslag is ook bepalend voor de zetelverdeling in de Eerste Kamer. Nederlanders krijgen in maart dus dubbel de gelegenheid om hun stem over het huidige beleid te laten horen. Volgens JA21 zal een sterke aanwezigheid van de partij in de Eerste Kamer voorkomen dat de coalitie samenwerkt met de PvdA en GroenLinks.”

‘Zelfgecreëerde papieren stikstofcrisis’

“Wat Nederland per direct nodig heeft is verbetering van de koopkracht, betaalbare huizen en een asielstop. Niet nog meer immigratie, windturbines of een zelfgecreëerde papieren stikstofcrisis. Uit alle opiniepeilingen blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders dit met JA21 eens is”, aldus Annabel Nanninga, mede-partijoprichter en fractievoorzitter van de Eerste Kamerfractie van JA21.

Kerncentrale op Maasvlakte II

Een kerncentrale zou kunnen komen te staan op de Maasvlakte II, meent de partij. Verder wil JA21 ‘de economie stimuleren en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven creëren’. Dit wil de partij doen door ‘regeldruk te verminderen’. Ook wil de partij ‘ruimte geven aan boeren in de visserij’. 

Woke-cultuur

Een opvallend punt in hun verkiezignsprogramma is verder dat ze de woke-cultuur in Zuid-Holland willen stoppen. “In het provinciale kunst- en cultuurbeleid wil JA21 zich hier stevig tegen verzetten.” Hóe precies, is op dit moment niet duidelijk.