Inwoners waarderen communicatie gemeente met een 7,3

Algemeen
De gemeente Schagen wordt gewaardeerd.
De gemeente Schagen wordt gewaardeerd. (Foto: cdu445 Pixabay)

SCHAGEN - Inwoners van de gemeente Schagen waarderen de communicatie van de gemeente met een 7,3. Dit blijkt uit de uitkomst van de enquête die de gemeente afgelopen juli gehouden heeft en door ruim 1150 inwoners is ingevuld. Marjan van Kampen: “Een mooi cijfer, dat onze inwoners geven en dat tegelijk ruimte geeft voor verbetering.” 

Afgelopen juli heeft gemeente Schagen aan haar inwoners en ondernemers gevraagd waar zij de informatie van de gemeente het liefst lezen. En ook op welke manier zij door de gemeente geïnformeerd zouden willen worden. Daarnaast werd hen gevraagd welk cijfer zij geven aan de communicatie van de gemeente. Van Kampen: “Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners onze informatie makkelijk kunnen vinden. Daarom wilden wij graag antwoord op vragen zoals: Welke communicatiemiddelen kan de gemeente het beste inzetten om haar inwoners te informeren? Welke sociale media gebruiken onze inwoners? Ook wilden we graag weten over welke onderwerpen onze inwoners informatie willen ontvangen, zodat wij onze middelen hierop kunnen afstemmen

Uitkomst enquête

Uit de enquête blijkt dat 1 op de 3 inwoners de krant leest. Of dit nu het betaalde Noordhollands Dagblad is of het gratis huis-aan-huisblad. Onder de inwoners van 60 jaar en ouder, zo’n 1/3 deel van onze inwoners, ligt het gebruik van de genoemde kranten hoger dan gemiddeld. Daarnaast zoekt ruim de helft van de inwoners graag zelf naar informatie op de gemeentelijke website. 

Dat de website nog wel een verbeterslag kan gebruiken, kwam ook uit dit onderzoek naar voren.
Enkele andere verbeterpunten zijn: het anders inrichten van de gemeentepagina in het Schager Nieuwsblad, de mogelijkheid tot het versturen van digitale nieuwsbrieven en het sneller reageren op vragen van inwoners. In de aankomende periode bekijkt de gemeente hoe zij deze verbeterpunten zo goed mogelijk kan oppakken.

De resultaten van het onderzoek zijn te vinden op www.schagen.nl/onderzoek.