poll

Vuurwerkverbod definitief: Goede zaak of juist niet?

Algemeen
Geen siervuurwerk dit jaar.
Geen siervuurwerk dit jaar. ((Foto: Pixabay))

REGIO - de ministerraad heeft vrijdag 13 november besloten dat er geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling mag worden afgestoken. Het gaat hier om het echte sier- en knalvuurwerk. Handelaren in vuurwerk krijgen een vergoeding vanwege hun onverkochte voorraden door het totaalverbod deze jaarwisseling. In totaal gaat het om een bedrag van 40 miljoen euro.

Heb jij genoeg aan Sterretjes en knalerwten?

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven kondigde vanmiddag na de ministerraad officieel aan dat de verkoop van bijna al het vuurwerk met oud en nieuw in de ban gaat. Ook afsteken wordt deze jaarwisseling verboden. Alleen categorie F1 vuurwerk blijft beschikbaar, in de volksmond, is dat het zogeheten kindervuurwerk. Denk aan sterretjes, knalerwten en fopvuurwerk.

Het vuurwerk dat handelaren gekocht hebben hoeft niet vernietigd te worden. Het kan opgeslagen worden voor de verkoop voor volgend jaar. Of dit gevaarlijk is wordt niet uitgesloten door de vuurwerkbranche. Daarnaast vrezen de handelaren dat veel mensen illegaal vuurwerk gaan kopen wat, levensgevaarlijke situaties kan opleveren.

Boetes

Houdt de politie je toch staande met vuurwerk dat je aan het afsteken bent, dan krijg je een boete. Deze loopt volgens minister Grapperhaus van Justitie op tot minimaal 100 euro.

Poll

Schager Nieuwsblad wil graag weten wat u vindt van het vuurwerkverbod.

Bent u het eens met het besluit of niet? Geef uw reden aan via 

email: redactie.snb@rodi.nl

Facebook messenger: Rodi Schagen

De uitslag en meningen worden in de papieren editie van Schager Nieuwsblad van vrijdag 20 november gepubliceerd.

Maar sterretjes mogen wel