Startsein voor nieuwbouw 35 sociale huurappartementen Westerpark Schagen

Algemeen
Wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van woningcorporatie Wooncompagnie,
Wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van woningcorporatie Wooncompagnie, (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van woningcorporatie Wooncompagnie, hebben dinsdag 2 maart het bouwbord aan het Westerpark in Schagen onthuld. Hiermee gaven ze het startsein voor de nieuwbouw van 35 sociale huurappartementen.

Het project aan het Westerpark is ontwikkeld door Wooncompagnie en Van Wijnen, en ontworpen door Venster Architekten in samenwerking met Bastiaan Jongerius Architecten. Het complex bestaat uit 35 gelijkvloerse driekamerwoningen, gelegen op de begane grond, eerste, tweede en derde verdieping. Alle woningen krijgen een eigen parkeerplaats in de parkeergarage, die zich onder de woningen bevindt. Daarnaast komen er in de parkeergarage en buiten nog openbare parkeerplaatsen. Ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen uit Heerhugowaard start in april met de bouw en verwacht de oplevering in het voorjaar van 2022. Wesly Verhaert, vestigingsdirecteur Van Wijnen: ‘De samenwerking met Wooncompagnie en de gemeente Schagen gaat prettig en zeer voortvarend. Samen gaan we voor appartementen van kwaliteit. We zijn blij dat we met deze ontwikkeling in Schagen bij kunnen dragen aan betaalbare huurwoningen in Noord-Holland.’

Enorme vraag betaalbare woningen

Wethouder Jelle Beemsterboer beaamt dit volmondig: ‘Bij iedere woning die vrijkomt zijn er gemiddeld 250 woningzoekenden die te horen krijgen dat zij wederom moeten wachten, en dat doen zij soms al meer dan vijf jaar. De vraag naar betaalbare huurwoningen is echt enorm. We zijn dan ook verheugd dat we nu met de bouw van deze 35 appartementen aan de westkant van Schagen van start kunnen’.

Directeur-bestuurder Stefan van Schaik haakt hierop in: ‘Ooit was het de bedoeling dat op dit terrein kantoorruimtes zouden verrijzen. Als je echter ziet hoe groot de vraag naar betaalbare woningen in Schagen is, dan is het logisch dat we voor woningbouw zijn gegaan. Het worden ruime levensloopbestendige appartementen van goede kwaliteit. Als het project straks klaar is, heeft Schagen er weer een mooie woonlocatie bij’.

Inschrijving Woonmatch Kop van Noord-Holland

De woningen worden, tegen die tijd dat ze opgeleverd worden, geadverteerd op de website van Woonmatch Kop van Noord-Holland. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie. Alleen mensen die staan ingeschreven kunnen reageren.