Weer Blauwe Vlaggen voor de stranden van gemeente Schagen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: gemeente Schagen)

“Samen met strandpaviljoenhouders investeren we in kwalitatief goede stranden. Duurzaamheid, natuur en milieu zijn hier belangrijke onderdelen. De criteria van de Blauwe Vlag zijn een goed meetinstrument. We zijn dan ook trots om de Blauwe Vlag voor vier plekken te ontvangen”, zegt wethouder Hans Heddes.

SCHAGEN - De Blauwe Vlag staat symbool voor schone, veilige en duurzame jachthavens en stranden. Dit jaar heeft de internationale jury in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend aan 127 jachthavens en 56 stranden. De gemeente Schagen neemt dit jaar 4 Blauwe Vlaggen in ontvangst voor Callantsoog, Groote Keeten, Petten en Sint Maartenszee.

Veilige en schone jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden in de gemeente Schagen nog aan de eisen voldoet.

Wat betekent de Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag hiervan het internationale herkenningssymbool. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.