Ronde van Westfriese Omringdijk

Algemeen
Deelnemers in actie tijdens de Ronde Westfriese Omringdijk
Deelnemers in actie tijdens de Ronde Westfriese Omringdijk (Foto: Sjoerd Tullenaar/archief)

SCHAGEN - De Markt van Schagen staat zondag 4 juli in het teken van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Tijdens het eerste fietsevenement van het jaar kan er gekozen worden uit historische routes over onder andere de Westfriese Omringdijk van 50, 80 of 135 km. 

Er wordt gestart vanaf vijf verschillende locaties, waaronder Schagen er een van is. De andere locaties zijn Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik.

“Eindelijk mogen we weer”, juicht organisator Le Champion. De evenementen stonden ruim één jaar stil en het is dan ook een speciaal moment om weer samen te sporten tijdens een evenement. Met een limiet van 2.000 fietsers wordt er op zondag 4 juli coronaproof gestart tijdens deze zomerse tocht door West-Friesland. De locaties zijn stuk voor stuk uniek en uitermate geschikt om na afloop op het terras te proosten op het eerste fietsevenement van het jaar.

West-Friesland

De Ronde van de Westfriese Omringdijk vindt dit jaar voor de 10e keer plaats. Het is een bijzondere tocht vol historie, met culinaire en culturele stops. Bij de verzorgingsposten onderweg kunnen deelnemers genieten van typisch Westfriese lekkernijen, zoals Westfriese krentenmik of Enkhuizer koeken.

Sprinten op Strava-segmenten

Deelnemers die uitkijken naar een sprintje tegen fietsvrienden of die zichzelf willen testen, kunnen zich uitleven op twee Strava-segmenten op de route. Zowel in Schagerbrug als na Medemblik is er een veilige plek op de route gevonden om uit het zadel te komen. Dit wordt op de route aangegeven met borden. De winnaars, man en vrouw, ontvangen van de organisatie een leuke prijs.