Alzheimer Café Schagen weer van start

Algemeen
Een grote opkomst bij een van de eerdere bijeenkomsten van Alzheimer Café Schagen in De Bron.
Een grote opkomst bij een van de eerdere bijeenkomsten van Alzheimer Café Schagen in De Bron. Foto: Archief Rodi Media

SCHAGEN - Het Alzheimer Café gaat woensdagavond 8 september weer van start in Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen. Het restaurant is dusdanig ingericht dat je op veilige afstand elkaar kunt ontmoeten, informatie uit kunt wisselen en er aan de aanwezige professionals vragen gesteld kunnen worden. 

Deze avond zijn de onderwerpen: ‘Is het vergeetachterigheid of dementie & Verschillende vormen van dementie’. Wanneer is er sprake van dementie en wanneer gaat het ‘slechts’ over vergeetachtigheid. Waarom openbaart het zich bij de ene persoon anders dan bij de andere persoon. 

Anneke Rensing en casemanager Karen Otto gaan hierover in gesprek en behandelen de vele vormen van dementie met de daarbij behorende kenmerken. Op de informatietafel kun je folders en andere materialen inzien. Er is een bibliotheektafel met allerlei boeken over dementie die je kunt lenen. 

Aanmelden

Inloop 19.15 uur met koffie en thee. Het onderwerp start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis. In verband met het beperkt aantal bezoekers dat ontvangen mag worden, is het noodzakelijk om je aan te melden via nelteeuwisse@quicknet.nl of per telefoon: 0224 -751902.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevr. Teeuwisse (0224-751902) of mevr. Rensing (06 2237 2553).