Europees bekeravontuur met Kosovaarse tegenstanders

Algemeen
Het Dames 1 team van JuRo Unirek VZV.
Het Dames 1 team van JuRo Unirek VZV. (Foto: Patrick Hogervorst)

T’ VELD - Het weekeinde van 23 en 24 oktober wordt weer een bijzondere driedaagse. Handbalvereniging JuRo Unirek VZV krijgt KHF Ferizaj op bezoek. Een club uit het nietige Balkanlandje Kosovo.

Omdat de coronaregels lastig zijn, is door de organisatie gekozen voor een dubbel in ‘t Veld, dus geen trip voor de dames naar de Balkon. Hal 1 van Sportcentrum VZV is beide keren het toneel van de Europese bekerwedstrijden. Dames 1 speelt zaterdagavond 23 oktober wedstrijd 1, aanvang 19.00 uur. Wedstrijd 2 volgt kort daarna: zondag 24 oktober, om 13.00 uur.  

Er zijn voor deze beide wedstrijden telkens 599 plaatsen beschikbaar in de sporthal, 150 minder dan bij de wedstrijden tegen Brixen (Ita) en Granollers (Spa) in februari en maart van vorig jaar. De grote staantribune boven de kleedkamers wordt deze keer niet gebouwd. De organisatie doet het met twee eenvoudige rijen banken. De hal is momenteel voor 50 procent uitverkocht: 355 kaarten (59 procent) voor zaterdagavond, de dag erna is er nog meer ruimte beschikbaar (264 verkocht). 

In het Kosovaarse team zijn drie ‘buitenlanders’ actief. Alle drie komen uit Montenegro, een sterk handballand dat in 2012 in de olympische finale van Londen stond. De namen van het drietal: Veselinka Trenoska, Iva Stojkovska en Meri Koneski. We zullen ze hartelijk ontvangen. 

Doelpuntenregen

De volgende ronde is al weer in november. JuRo Unirek VZV moet het bij deze dubbele beurt tegen KHF Ferizaj mogelijk stellen zonder haar beste speelster, jeugdinternational Esma Staal. Zij is niet geheel fit. Afgelopen zaterdag werd zij als schutter secuur vervangen door Sylvana Koppe. Dat biedt hoop voor een kleine doelpuntenregen op zaterdag 23 en zondag 24 oktober. 

Beide wedstrijden worden geleid door een Pools scheidsrechterskoppel. De internationale waarnemer is een Brit. Ferizaj komt met een gezelschap van 22 mensen naar Nederland. De Europa Cup-commissie van VZV, onder leiding van Irene Klaver uit Zijdewind, tracht alles in goede banen te leiden en kan een beroep doen op een fors aantal vrijwilligers. De tegenstander verblijft in hotel Marktstad te Schagen. 

Kaarten

Kopers kunnen alleen online ticket(s) kopen, deze komen dan in de mailbox. Bij de wedstrijden moet naast het ticket ook een coronabewijs getoond worden. Naast dagkaarten zijn er passe Partout tickets, die geldig zijn voor twee dagen. De kaartverkoop start zondag 3 oktober 2021 om 10:00 en gaat via de volgende ticketshop: https://www.vzvhandbal.nl/ticketverkoop-europacup-oktober-2021/