Kinderen beplanten de IJsbaan

Algemeen
De aanmaak van het kruideneiland.
De aanmaak van het kruideneiland. (Foto: Erik Vroege)

SINT MAARTEN - Op woensdag 10 november gaan de kinderen van OBS de Zwerm in Sint Maarten meehelpen met het beplanten van de ijsbaan. Wethouder Joke Kruit komt deze boomfeestdag openen en het bestuur van de ijsclub Sint Maarten krijgt een cheque overhandigd van het zonneparkfonds van de Schager Uitdaging.

Ook de provincie Noord Holland, Buurtfonds van de postcode loterij, Dorpsraad Sint Maarten, Stichting Jeugd en Jongeren en de Carnavalsvereniging dragen hun steentje bij aan de financiering van dit groenplan. De ijsbaan krijgt hierdoor een extra functie waar het hele jaar door iedereen plezier van kan hebben.

“We dragen zo een steentje bij aan de verbetering van de biodiversiteit en gaan ook met een groep vrijwilligers voor het groenonderhoud zorgen op de baan. Daarmee gaan we ook op sociaal gebied meer activiteiten ontplooien,” vertelt Erik Vroege.

Op het terrein is inmiddels een eiland gemaakt en ingezaaid met inheemse kruiden. De vrijwilligers zijn nu bezig met het plaatsen van hekken. Ook is er een hoek ingericht waar wilde bijen zich kunnen verschuilen en nesten kunnen maken. In de komende maanden gaat er ook een bijeninformatiepunt op het terrein geplaatst worden. Hierin staan twee bijenkasten waar je in kan kijken via plexiglas vensters en er is informatie te lezen op enkele panelen. “In het voorjaar willen we ook het voorterrein gaan opknappen en zitgelegenheden maken. Daarmee wordt de ijsbaan door het hele jaar heen een prettige en mooie plek om actief te zijn of gewoon om te genieten.”