Liedjessalon in de OldSkoel in Burgerbrug

Algemeen
Tinja Brugman, een van de deelnemers van de Liedjessalon.
Tinja Brugman, een van de deelnemers van de Liedjessalon. Foto: Marcel Fossen

BURGERBRUG - In de aula van de OldSkoel in Burgerbrug vindt zondagmiddag 7 november de Liedjessalon plaats. Deze middag betreden vijftien verschillende acts het podium, voornamelijk vocalisten. De organisatie is in handen van de Noord-Hollandse muzikanten Victor Posch en Helen Botman, die hiermee een podium bieden aan lokaal en regionaal talent.

Het publiek kan een brede muzikale mix verwachten. Engelstalige en Nederlandstalige songs. De stijl varieert van pop, wereldmuziek, singer-songwriter, blues, jazz, folk en musical. Op het podium staan zondag zangers, zangeressen, een a capella groep en een saxofonist. De leeftijd varieert van 9 tot 60 plus. Sommige deelnemers hebben al vaker op een podium gestaan met andere producties en projecten. En voor andere deelnemers is dit een eerste keer dat zij voor een groter publiek staan te zingen.

Warm bad voor iedereen

“Als de sfeer net zo goed en gedragen wordt als de eerste editie, dan is het een warm bad voor iedereen”, zegt zangeres Helen Botman. Een aantal van haar leerlingen doen mee. “Van sommige weet ik welke weg zij hebben afgelegd om dit te durven, dus ik ben eigenlijk nu al trots.” De Liedjessalon start zondag om 15.00 uur in de OldSkoel, Grote Sloot 116a in Burgerbrug.

In verband met de coronamaatregelen kunnen er maximaal 70 personen deze middag bijwonen. Toegang is alleen mogelijk met een entreeticket en een geldige QR-code. 

Meer info: www.oldskoel.nl/liedjessalon.