Waar in Schagen vind je in 2022 de lekkerste oliebollen

Algemeen
De oliebollen vonden gretig aftrek.
De oliebollen vonden gretig aftrek. (Foto: Pixabay/Marjon Besteman)

SCHAGEN - Kom alvast in de sfeer van Kerstmis en Oud en Nieuw. En hoe doe je dat het beste? Door nu alvast af en toe te genieten van lekkere oliebollen. De hele maand kun je testen zodat jij de lekkerste voor jou en je familie op tafel kunt zetten tijdens de jaarwisseling. Wij vertellen jou graag war jij de beste oliebollen kunt halen in Schagen en omgeving. Maar pas op, smaken verschillen!

De oliebollenkraam die het vaaks genoemd wordt is de kraam in Hoogwoud bij De Boet. Annemieke Bom-Clardij zegt, ‘’het omrijden meer dan waard!” Jennifer Baas en Anne houdt het bij de oliebollenkraam van Paul en Irma op de Nieuwstraat.

Jess Bos zegt dat de lekkerste bollen zeker weten te koop zijn bij de kraam die bij Intratuin Heerhugowaard. Pauline Mulder vindt Bij Wonders (Schagen) de lekkerste oliebollen, “vorig jaar de lekkerste ooit gehaald.’’

Niet te vet

Anne adviseert Bakkerij Beemsterboer, hier kun je ze bestellen en de 31ste ophalen.

Anoek UrsemIn rijdt graag naar Anna Paulowna bij Koolhaas Oliebollen. “Lekker, daar kijk ik serieus de hele zomer naar uit.” Een andere inwoner uit Schagen haalt ook graag bij Koolhaas. “Zoooooo lekker....niet vet....veel rozijnen....groot en knapperig. De moeite waard om hierheen te rijden.” Daisy de Klerk komt graag bij de Roset in Heerhugowaard. “ Zij verkopen ook bollen met appel, waardoor ze koud ook echt heerlijk zijn.” Juliette Dekker-Dijkman zegt, ‘’Ik heb al verschijnende kramen geprobeerd maar die op de Nieuwstaat heeft nog steeds de lekkerste. Josja van der Molen gaat het liefst naar de Vomar. Gerard Roest koopt zijn oliebollen bij Stichting “Samen Vrienden’.

Nogmaals, smaken verschillen. Ben je er zelf nog niet over uit? Rij dan een rondje langs de kramen en laat de redactie weten welke jij straks tijdens Oud en Nieuw op tafel hebt staan.

Weet jij nog een heerlijke oliebollenkraam? Laat het ons weten!