Zorgboerderij De Vrijheid bezorgt kerstpakketten per trekker

Algemeen
De tractor van Femke Braas is verlicht en rijdt naar inwoners van Tuitjenhorn en Warmenhuizen om kerstpakketen te bezorgen.
De tractor van Femke Braas is verlicht en rijdt naar inwoners van Tuitjenhorn en Warmenhuizen om kerstpakketen te bezorgen. (Foto: aangeleverd)

WARMENHUIZEN/TUITJENHORN - Voor Femke en haar man Hans is het vanzelfsprekend dat zij iets goeds doen voor de samenleving. Toch vinden wij van de redactie dat zij deze krant in het zonnetje gezet mogen worden. Donderdag 23 december en vrijdag met kerstavond brengt Femke met vriendin Lotte 40 kerstpakketten rond in Warmenhuizen en Tuitjenhorn. En dat doen ze niet met een auto, nee met een grote versierde trekker.

Het is alweer voor de zesde keer op rij dat zij namens Zorgboerderij De Vrijheid kerstpakketten uitdelen aan gezinnen die wel iets extra’s kunnen gebruiken. Maar elke keer blijft het leuk en speciaal. Als eigenaresse van een veehouderij en Zorgboerderij De Vrijheid, waar dagbesteding is voor onder andere jonge mensen met dementie, weet ze hoe het is om hard te werken. Het geeft voldoening, maar wat nog meer voldoening geeft is de verbinding met mensen. En dat laatste, daar heeft ze wegens corona steeds meer moeite mee. “ 

‘’Door corona zijn we allemaal wat schuchter geworden, we communiceren minder, de verbinding is weg. Ik vind dat heel jammer. En juist tijdens de feestdagen moeten we met elkaar in verbinding zijn. Daarom deel ik met Lotte kerstpakketten uit. Om mensen te zien, te ontmoeten, een hart onder de riem te steken.’’

Heerlijke verse producten

Volgens Femke is dit ook het ultieme kerstgevoel. “We vragen lokale ondernemers voor een bijdrage en zelf doen wij dat ook. Zo hebben we deze keer veel verse producten als mooie worsten van de slagerij uit het dorp. En we hebben heerlijke zelfgemaakte chocolade gekregen van een nieuwe ondernemer in de buurt, Bon Bol. eigenaar Frank Bol heeft belangeloos twee avonden achter elkaar gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Dat is toch top!’’

Woensdag hebben de dames alle mooie producten en andere bijdragen opgehaald bij alle ondernemers. Donderdag overdag zijn alle pakketten met zorg ingepakt. ‘’Donderdagavond en vrijdagavond gaan we dan echt rijden. We gaan bij veertig families langs, zij zijn allemaal door een ander aangemeld. Dus het zal voor velen hopelijk een mooie verrassing zijn.” 

De trekker en de kuubkist, waar de 40 pakketten worden ingezet, zijn door haar man Hans helemaal versierd met verlichting. Helaas kan hij zelf niet mee omdat hij aan het werk is in de veehouderij. ‘’Door de mooie verlichting is hij er toch een beetje bij,” vertelt Femke.

Femke met haar vriendin Lotte bezorgen naast pakketten ook voor blije gezichten.