Burgemeester Marian van Kampen.
Burgemeester Marian van Kampen. (Foto: Pierre Mettes)

Van de burgemeester Marjan van Kampen: Eindejaarswoord

Algemeen

SCHAGEN - Net als voorgaande jaren heeft de burgemeester van Schagen, Marjan van Kampen, een eindejaarswoord uitgeschreven voor alle inwoners van de gemeente Schagen. De redactie van Schagen online wilt u deze niet onthouden. Tevens is de tekst ook te lezen op de website van de gemeente Schagen.

Lieve mensen,

Aan het einde van dit jaar wil ik u van harte bedanken. Het was opnieuw een jaar waarin het coronavirus domineerde. Ondanks een korte opluchting in de zomerperiode zitten we er nu weer midden in.

Daarom dank ik u, voor uw inzet en flexibiliteit, voor uw geduld en wijsheid. Dat u samen met ons verstandig bleef. De vergaderingen van onze gemeenteraad waren ook in 2021 nog steeds online. Ontmoetingen zijn er veel te weinig geweest. Dat was en is niet makkelijk.

Er is desondanks veel werk verricht in en voor de dorpen en stad van gemeente Schagen.

Gemeenteraad

In het afgelopen jaar heeft de gemeenteraad belangrijke beslissingen genomen. Bijvoorbeeld over de regionale energie strategie (RES). En over de toeristenbelasting voor het komende jaar, waarbij de besluitvorming moeizaam verliep over het tarief en eventuele vrijstelling voor buitenlandse werknemers. De gemeenteraad bracht hier amendementen over in, die de besluitvorming hebben gewijzigd. Beide onderwerpen zorgden eveneens voor een recordaantal insprekers. Ook is de begroting voor 2022 vastgesteld. De begraaftarieven en de beheersverordening voor de begraafplaatsen zijn ook vastgesteld. Op woningbouwgebied is het bestemmingsplan Buitenvaert in Schagerbrug nu definitief. Dit raadswerk ging gewoon door en gelukkig maar.

Elkaar steunen

Het gaat ondanks alles goed met ons. Al kunnen we wel merken dat sommige mensen een korter lontje hebben. Daardoor staan relaties onder druk. Het is juist nu van het allergrootste belang dat we begrip blijven houden voor elkaar. Niet met beschuldigingen en verwijten komen, maar luisteren en elkaar tegemoet komen. Als we dat doen, voorkomen we dat we lijnrecht tegenover elkaar zullen staan. Dan blijven we saamhorig. We kunnen heel trots zijn op elkaar, omdat we goed rekening houden met elkaar. Dat is bijzonder, want we moeten nu al langere tijd leven op een manier die we niet gewend zijn. Omdat er weinig sociaal verkeer is, schuilt hier ook risico in. Mensen die nog eenzamer zijn dan anders, thuissituaties waaruit je nog minder kunt ontsnappen, het risico op neerslachtigheid of ronduit chagrijn. We hebben elkaar juist nu zo hard nodig. Laten we elkaar daarom een vonkje blijheid geven. Bel eens naar elkaar, vraag eens hoe het gaat. Stuur een kaartje naar iemand die het niet verwacht. Dat is hartverwarmend.

Vooruitblik op verkiezingen

Het nieuwe jaar zal ons nieuwe mogelijkheden geven. Daarvan ben ik overtuigd. De toekomst kan ik niet voorspellen natuurlijk. Een gebeurtenis die ik wel kan voorzien is de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart 2022. Als corona nog steeds onder ons is, zal de gelegenheid om uw stem uit te brengen worden gespreid over drie dagen. Ik hoop van harte dat u gebruik maakt van uw recht. Hoe meer mensen gaan stemmen, hoe rechtvaardiger zal de verkiezingsuitslag zijn voor onze nieuwe gemeenteraad.

Gaat u stemmen in maart? Dan dank ik u alvast daarvoor.

Mijn respect en dank voor uw hulp en betrokkenheid. U verdient allen een groot compliment, omdat ook in deze nare tijd u met elkaar verbonden bleef. Het is voor niemand makkelijk. Voor onze ondernemers is het nog eens extra moeilijk in deze wintertijd. Nu het weer zo akelig is in deze tijd van lockdown hoop ik dat u elkaar en onze ondernemers blijft steunen.

Lieve mensen. De wethouders en ik als jullie burgemeester wensen iedereen in héél Schagen fijne feestdagen en een goed 2022.

Marjan van Kampen,
Voorzitter van de gemeenteraad en burgemeester van gemeente Schagen

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Schagen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Westfriese Folklore van start in Schagen Algemeen 24 jun, 07:00
Afbeelding
Veel schade bij ongeval in ‘t Veld 112-nieuws 23 jun, 17:16
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Simfraude dupeert inwoner (69) uit Schagen voor €7.500 Algemeen 23 jun, 09:50
Afbeelding
Verkeersveiligheid voor RKBS De Vogelweid Algemeen 23 jun, 09:37
Afbeelding
Tas’82 prijsuitreiking Algemeen 23 jun, 07:00
Afbeelding
Orgelconcert Tjeerd van der Ploeg in de Schager St. Christoforuskerk Algemeen 22 jun, 18:59
Afbeelding
Laatste weekend Ku(n)stroute Zijpe aan Zee Algemeen 22 jun, 16:08
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht tegen zomereenzaamheid Algemeen 22 jun, 15:32
Afbeelding
Raad steunt plannen voor bouw 203 woningen Algemeen 22 jun, 14:44
Afbeelding
Bijeenkomst ‘Vermoeid bij en na kanker’ Algemeen 22 jun, 11:49
Afbeelding
E-bike toertocht door de regio Algemeen 21 jun, 13:05
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief