Handbal Europees seizoen JuRo Unirek/VZV voorbij

(Foto: )

MALAGA- Het Europese seizoen in de EHF European Cup zit er na zes wedstrijden op voor de handbalvrouwen van JuRo Unirek/VZV. Zoals verwacht werd het tweeluik tegen regerend Europees kampioen Costa del Sol Málaga verloren, het eerste duel met 19-35 en de tweede wedstrijd afgelopen zondag met 25-22.

Bij de Spaanse formatie deden vier Spaanse A-internationals en een Braziliaanse topspeelster mee. Verder profiteerde de Spaanse ploeg van het thuisvoordeel, hoezeer de vijftig meegereisde supporters van de Veldtemse ploeg ook hun best deden met toeters en trommels.

Het leverde René Zomerdijk, vader van keepster Amber, de eretitel El Matador van de Nederlandse aanhang op. Wellicht had JuRo Unirek/VZV het Costa del Sol Málaga in Nederland nog wat moeilijker kunnen maken, de thuiswedstrijd werd echter ook een uitwedstrijd omdat er in eigen land geen publiek bij de wedstrijden mag zijn.

Nadat eerder het Veldtemse team Ferizaj uit Kosovo en Vardar uit Noord-Macedonië uitschakelde, was de Spaanse opponent in de achtste finales ‘andere koek’. Alleen al de 1.84 meter lange doelvrouw Mercedes Castellanos was een enorme sta in de weg, in de eerste wedstrijd vond de West-Friese club in het eerste bedrijf maar zeven keer het doel. Omdat de tegenstander 22 punten maakte, was het duel met nog een helft te gaan eigenlijk al gespeeld. De nummer vier van de eredivisie wist in de tweede helft wel gelijke tred te houden (een score van 12-13 over alleen dat deel van de wedstrijd), maar een ruime nederlaag was niettemin een feit.

In de tweede wedstrijd ging de eerste helft gelijk op (12-11), maar nam in het tweede bedrijf Costa del Sol Málaga toch weer wat afstand. Niettemin wisten de Veldtemsen de schade uiteindelijk beperkt te houden tot drie punten verschil. In de mooie sporthal Polideportivo Ciudad Jardin werden in dat tweede duel afgelopen zondag Anna Buter (die de eerste wedstrijd moest missen omdat ze in contact was gekomen met een besmet persoon), Romé Steverink en Esma Staal topscorer met ieder vier goals. In de eerste wedstrijd werden ook drie vrouwen met vier doelpunten topscorer: Demi Worst, Maud Kruijer en Sylvana Koppe.