Arno en Denise van De Bierkade blijven een vast inbrengpunt voor producten die de Voedselbank wekelijks ophaalt.
Arno en Denise van De Bierkade blijven een vast inbrengpunt voor producten die de Voedselbank wekelijks ophaalt. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

De Bierkade in Schagen inzamelpunt voor Voedselbank Anna Paulowna

13 jan, 08:12 Algemeen

SCHAGEN – De Bierkade aan de Loet in Schagen  zamelt al bijna een jaar producten in voor de Voedselbank in Anna Paulowna. Ook kerstpakketten zijn welkom. 

We blijven inzamelen en stoppen niet, ook al gaan we hopelijk straks weer open

Arno (eigenaar) en Denise (zijn rechterhand) van De Bierkade zijn meer dan alleen ondernemers. Naast het runnen van De Bierkade gaat het hen vooral om de mensen, een praatje, verbinding zoeken en verbinding maken. “We zijn niet voor niets horecamensen, we zijn er voor elkaar, je bent een aanspreekpunt. Normaal gesproken met een lekker drankje erbij en goede muziek, maar nu op een andere manier.”

De Bierkade is sinds vorig jaar januari een inzamelpunt geworden voor producten die door de Voedselbank in Anna Paulowna wekelijks worden opgehaald. Iedereen die de Voedselbank een warm hart toedraagt kan boodschappen brengen.

Onder de indruk

“Wij zijn vorig jaar januari hiermee begonnen nadat we een rondleiding kregen bij de Voedselbank in Anna Paulowna. We waren ontzettend onder de indruk van de ruimte, de producten, alle vrijwilligers die meehelpen. Dat gaf energie en wij wilden daar in meegaan. Het is heel professioneel opgezet. Omdat we weten dat er in Schagen geen inbrengpunt is, besloten wij om dat voortaan te zijn.”

De Voedselbank komt elke woensdag, nadat zij brood hebben opgehaald bij Bakkerij Slijkerman hier vlakbij, bij De Bierkade langs om de volle kratten op te halen en ons weer lege kratten te geven. “Zo kunnen wij ook alles wat we krijgen netjes sorteren. Het voelt goed om al die volle kratten te zien die mee worden genomen.”

Prijsbewust

Zelf is Arno hierdoor ook prijsbewuster gaan leven. “Mijn vriendin Anke en ik letten veel meer op de kleintjes. Soms zijn de prijsverschillend zo groot, dat je denkt, hoe dan? We letten nu echt op wat we kopen voor onszelf maar ook als we zelf een tas vol producten halen voor de voedselbank,’’ vertelt Arno terwijl hij laat zien wat mensen allemaal doneren.

“We vragen vooral om houdbare producten als rijst en pasta, droog broodbeleg, hygiëneproducten, wasmiddel en dat soort zaken. In hoogtijdagen, toen we als onderneming dicht moesten, stonden hier 25 kratten per week om opgehaald te worden.”

Vrijdag is officieel de laatste dag van deze lockdown, Arno hoopt dat hij volgende week weer open mag, maar rekent er niet op. “In het begin hadden we hoop, maar per persconferentie zakt de moed me in de schoenen. Ik geef toe, mentaal zit ik er doorheen. Als ondernemer gaat het slecht. Maar ik ben meer dan een ondernemer. Ik ben maatschappelijk betrokken. Er zijn altijd mensen bij wie het nog slechter gaat. En zolang ik wat kan betekenen wil ik dat blijven doen. Dat geldt ook voor Denise. We blijven positief gestemd en kunnen op deze manier toch bezig zijn met iets nuttigs. Daarom willen wij hiermee doorgaan. Of we opengaan of niet.’’

Kom langs en doneer producten

Zolang de zaak dicht is, kun je producten langsbrengen op vrijdag- en zaterdagmiddag van 12.00 - 17.00 uur. Als de zaak open mag, dan kun je altijd langskomen tijdens de openingstijden. ‘’Houd onze socials in de gaten, daar laten we weten wanneer we weer andere tijden open mogen.’’

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Schagen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Tweede Wijkenloop gaat door Hoep Noord en Zuid Sport 13 mei, 09:19
Afbeelding
Weerstand tegen verhoging toeristenbelasting Algemeen 13 mei, 07:30
Afbeelding
Politieauto ramt garagebox in Schagen 112-nieuws 12 mei, 20:28
Afbeelding
Meerdaagse oefening op diverse locaties in West-Friesland Algemeen 12 mei, 15:30
Afbeelding
Ernst Jansz in Cultuurkerkje Oudesluis Algemeen 12 mei, 14:56
Afbeelding
Wie wordt de opvolger van Filman Tesfu op Schager City Run? Algemeen 12 mei, 14:37
Afbeelding
Natuurmonumenten zoekt ‘praatjesmakers’ voor Zwanenwater Algemeen 12 mei, 14:22
Afbeelding
Zorgboerderij De Vrijheid pakt 22 mei groots uit Algemeen 11 mei, 15:57
Afbeelding
Expositie leesplankjesverzameling in Zijper Museum Cultuur 11 mei, 13:50
Afbeelding
Schagen vraagt Ministerie om experimenteerruimte Algemeen 10 mei, 16:14
Afbeelding
Tijd voor “De Lente-expositie” Cultuur 10 mei, 11:56
Afbeelding
Burgerbrug schittert in videoclip Songfestival 2022 VIDEO 10 mei, 11:15
Afbeelding
Compliment voor Jannie Paarlberg Algemeen 10 mei, 10:09
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief