Arno en Denise van De Bierkade blijven een vast inbrengpunt voor producten die de Voedselbank wekelijks ophaalt.
Arno en Denise van De Bierkade blijven een vast inbrengpunt voor producten die de Voedselbank wekelijks ophaalt. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

De Bierkade in Schagen inzamelpunt voor Voedselbank Anna Paulowna

Algemeen

SCHAGEN – De Bierkade aan de Loet in Schagen  zamelt al bijna een jaar producten in voor de Voedselbank in Anna Paulowna. Ook kerstpakketten zijn welkom. 

We blijven inzamelen en stoppen niet, ook al gaan we hopelijk straks weer open

Arno (eigenaar) en Denise (zijn rechterhand) van De Bierkade zijn meer dan alleen ondernemers. Naast het runnen van De Bierkade gaat het hen vooral om de mensen, een praatje, verbinding zoeken en verbinding maken. “We zijn niet voor niets horecamensen, we zijn er voor elkaar, je bent een aanspreekpunt. Normaal gesproken met een lekker drankje erbij en goede muziek, maar nu op een andere manier.”

De Bierkade is sinds vorig jaar januari een inzamelpunt geworden voor producten die door de Voedselbank in Anna Paulowna wekelijks worden opgehaald. Iedereen die de Voedselbank een warm hart toedraagt kan boodschappen brengen.

Onder de indruk

“Wij zijn vorig jaar januari hiermee begonnen nadat we een rondleiding kregen bij de Voedselbank in Anna Paulowna. We waren ontzettend onder de indruk van de ruimte, de producten, alle vrijwilligers die meehelpen. Dat gaf energie en wij wilden daar in meegaan. Het is heel professioneel opgezet. Omdat we weten dat er in Schagen geen inbrengpunt is, besloten wij om dat voortaan te zijn.”

De Voedselbank komt elke woensdag, nadat zij brood hebben opgehaald bij Bakkerij Slijkerman hier vlakbij, bij De Bierkade langs om de volle kratten op te halen en ons weer lege kratten te geven. “Zo kunnen wij ook alles wat we krijgen netjes sorteren. Het voelt goed om al die volle kratten te zien die mee worden genomen.”

Prijsbewust

Zelf is Arno hierdoor ook prijsbewuster gaan leven. “Mijn vriendin Anke en ik letten veel meer op de kleintjes. Soms zijn de prijsverschillend zo groot, dat je denkt, hoe dan? We letten nu echt op wat we kopen voor onszelf maar ook als we zelf een tas vol producten halen voor de voedselbank,’’ vertelt Arno terwijl hij laat zien wat mensen allemaal doneren.

“We vragen vooral om houdbare producten als rijst en pasta, droog broodbeleg, hygiëneproducten, wasmiddel en dat soort zaken. In hoogtijdagen, toen we als onderneming dicht moesten, stonden hier 25 kratten per week om opgehaald te worden.”

Vrijdag is officieel de laatste dag van deze lockdown, Arno hoopt dat hij volgende week weer open mag, maar rekent er niet op. “In het begin hadden we hoop, maar per persconferentie zakt de moed me in de schoenen. Ik geef toe, mentaal zit ik er doorheen. Als ondernemer gaat het slecht. Maar ik ben meer dan een ondernemer. Ik ben maatschappelijk betrokken. Er zijn altijd mensen bij wie het nog slechter gaat. En zolang ik wat kan betekenen wil ik dat blijven doen. Dat geldt ook voor Denise. We blijven positief gestemd en kunnen op deze manier toch bezig zijn met iets nuttigs. Daarom willen wij hiermee doorgaan. Of we opengaan of niet.’’

Kom langs en doneer producten

Zolang de zaak dicht is, kun je producten langsbrengen op vrijdag- en zaterdagmiddag van 12.00 - 17.00 uur. Als de zaak open mag, dan kun je altijd langskomen tijdens de openingstijden. ‘’Houd onze socials in de gaten, daar laten we weten wanneer we weer andere tijden open mogen.’’

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Schagen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Westfriese Folklore van start in Schagen Algemeen 24 jun, 07:00
Afbeelding
Veel schade bij ongeval in ‘t Veld 112-nieuws 23 jun, 17:16
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Simfraude dupeert inwoner (69) uit Schagen voor €7.500 Algemeen 23 jun, 09:50
Afbeelding
Verkeersveiligheid voor RKBS De Vogelweid Algemeen 23 jun, 09:37
Afbeelding
Tas’82 prijsuitreiking Algemeen 23 jun, 07:00
Afbeelding
Orgelconcert Tjeerd van der Ploeg in de Schager St. Christoforuskerk Algemeen 22 jun, 18:59
Afbeelding
Laatste weekend Ku(n)stroute Zijpe aan Zee Algemeen 22 jun, 16:08
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht tegen zomereenzaamheid Algemeen 22 jun, 15:32
Afbeelding
Raad steunt plannen voor bouw 203 woningen Algemeen 22 jun, 14:44
Afbeelding
Bijeenkomst ‘Vermoeid bij en na kanker’ Algemeen 22 jun, 11:49
Afbeelding
E-bike toertocht door de regio Algemeen 21 jun, 13:05
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief