Seniorenpartij komt met motie loskoppeling minimumloon en AOW.
Seniorenpartij komt met motie loskoppeling minimumloon en AOW. (Foto: aangeleverd)

Seniorenpartij komt met motie loskoppeling minimumloon en AOW

Algemeen

SCHAGEN - Fractievoorzitter Perry Vriend van de Seniorenpartij Schagen is teleurgesteld in de huidige regering omdat men wederom de groep pakt waar de klappen vallen. “Wij vinden dit onacceptabel, onbeschaafd en zeer achterbaks.”

Al jaren worden pensioenen niet geïndexeerd wat een inkomens achteruitgang van 20 % voor deze groep betekent, omdat men een rekenrente heeft ingesteld die de laagste ter wereld is.

Waardevast component is ook weggenomen

De Seniorenpartij Schagen vindt het een grof schandaal dat de Coalitie partijen VVD, CDA, en D66 en de ChristenUnie de ontkoppeling van het minimumloon en de AOW willen doorzetten. Dit betekent zeer slecht nieuws voor de ouderen die toch al op grote achterstand staan. De koppeling van de AOW en het minimumloon is in 1980 ingevoerd , wat er voor zorgde dat de AOW ook een waardevast component werd , zodat ondanks het uitblijven van de indexatie van de pensioenen dit iets zou kunnen verzachten. Helaas is dat nu ook wegenomen aldus Vriend.

Doekje voor het bloeden

Het regeerakkoord ”Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst” voorziet in een compensatie door de ouderenkorting in het belastingstelsel te verhogen wat in de praktijk niet werkt, omdat veel mensen met alleen AOW met een aanvullend bescheiden pensioen zo weinig belasting betalen , dat ze de korting niet of nauwelijks kunnen aftrekken, dus ook weer een doekje voor het bloeden.

Als we kijken naar de historie heeft de overheid eerst de pensioenpot van het ABP geplunderd. Vervolgens hebben ze de afspraken over de mogelijkheid tot indexeren van de pensioenen zo weten te manipuleren dat indexeren al jaren niet meer mogelijk is. Vervolgens hebben ze voor alle pensioenen de leeftijdsgrens opgehoogd, en nu dit weer.De meeste mensen begrijpen het niet meer. De rendementen van de pensioenen vliegen omhoog en de indexatie blijft door de lage rekenrente uit.

Motie ontkoppeling minimumloon en AOW

De Seniorenpartij Schagen komt in de raadsvergadering van 15 februari met een motie om de ontkoppeling minimumloon en AOW terug te draaien. Vriend hoopt dat veel politieke partijen op gemeentelijk niveau met deze motie komen, om er bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten op aan te dringen dat het kabinet Rutte IV duidelijk wordt gemaakt, dat de raad van de gemeente Schagen zich zorgen maakt over de positie van AOW-gerechtigden in de samenleving, als uitvoering wordt gegeven van het regeringsvoornemen de AOW los te koppelen van het minimumloon.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Auto in brand tegenover kerk Warmenhuizen 112-nieuws 5 aug, 05:44
Afbeelding
‘t Zand is klaar voor groot feest Algemeen 4 aug, 14:35
Afbeelding
Gratis pendelbus van Nieuwe Niedorp naar Vomar Schagen Algemeen 4 aug, 14:30
Afbeelding
Houd je ook zo van de Nederlandse taal? Algemeen 4 aug, 14:06
Afbeelding
Wie zijn deze personen? Algemeen 4 aug, 13:30
Afbeelding
Parkeren op dak Makado blijft ongewijzigd Algemeen 4 aug, 13:24
Afbeelding
Straattheater Plein 45 Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Drenkeling bij strand Sint Maartenszee 112-nieuws 3 aug, 20:20
Afbeelding
Benefietavond voor Hospice Schagen Algemeen 3 aug, 15:25
Afbeelding
Reddingsbrigade houdt oefening op strand Callantsoog Algemeen 3 aug, 14:15
Afbeelding
Kivas Huttenbouwdorp Schagen: Haal snel je paspoort Algemeen 3 aug, 12:00
Afbeelding
Gratis Popweekend met compleet programma Algemeen 3 aug, 09:20
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 3 aug, 09:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief